PET-chef nægter ulovlig spionage

PET-ansatte anklager Jakob Scharf for ulovligt kalender-kiggeri

PET-chef Jakob Scharf. (Foto: Martin Lehmann)
PET-chef Jakob Scharf. (Foto: Martin Lehmann)

PET-chef Jakob Scharf afviser, at han skulle have tiltvunget sig adgang til Pia Kjærsgaards kalender med henblik på at forhindre hendes besøg på fristaden Christiania.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg på noget tidspunkt har tiltvunget mig oplysninger eller anvendt oplysninger til uvedkommende formål, siger Jakob Scharf til TV2 Nyheder.

- Nogle gange kan vi stå i situationer, hvor vi har oplysninger, vi ikke kan dele med den person, vi beskytter, og det kræver, at vi griber tingene lidt kreativt an. Men det er ikke på noget tidspunkt tale om, at vi misbruger oplysninger til uvedkommende formål, siger han.

Se også: Pia K: Jeg er rystet og rasende

Ekstra Bladet skriver tirsdag, at Jakob Scharf beordrede en række PET-folk til at kigge i kalenderen hos den daværende DF-formand, så et besøg på fristaden med Folketingets Retsudvalg kunne lægges en dag, hvor hun ikke havde mulighed for at deltage.

Det fremgår i en skriftlig klage, som fem navngivne tillidsfolk ifølge Ekstra Bladets oplysninger har sendt til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Brevet er ifølge Ekstra Bladets kilder sendt til Rigspolitichefen, fordi medarbejderne i PET ikke længere har tillid til Jakob Scharf, som personligt gennemtrumfede den ulovlige handling.

Se også: Anklage: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

Jakob Scharf afviser ikke over for TV2 Nyheder, at der foreligger en klage.

- Du vil vel ikke afvise, at der ligger en klage i sagen, spørger TV2-journalisten.

- Nej, men jeg kan fuldstændig afvise, at jeg skulle have tiltvunget mig adgang til oplysninger eller brugt oplysninger til uvedkommende formål. Det kunne jeg ikke drømme om, siger han.

Se også: SF: Ny sag rokker ved tilliden til PET

Jakob Scharf er i forvejen under pres efter en stribe dårlige sager, der blandt andet handler om elendigt arbejdsklima i efterretningstjenesten.

De nye beskyldninger mod PET-chefen får Folketingets politikere til at reagere skrapt.

- PET-ledelsen må have et ultimatum nu om at få samarbejdet op at køre med samarbejdsudvalget. Hvis det ikke sker inden 1. december, så må man skifte ledelsen ud mere generelt, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Også retsordfører Karsten Lauritzen (V) kræver handling fra justitsministeren.

- Allerede i morgen har vi møde i forligskredsen, og der har jeg en kraftig formodning om, at vi får en redegørelse fra justitsministeren om, hvad der foregår i PET, siger Lauritzen i en mail til Ritzau.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

- Professor: Klassisk ekspempel på magtfordrejning

- Pia: Jeg er rystet og rasende

- Afsløring: Ville forhindre partilederen i at besøge Christiania

- Efter krisemøde: Nu ruller der hoveder

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere