Engell: Presset på Løkke uændret

Lars Løkke Rasmussen er ikke frikendt af Christian Friis Bachs udmeldinger, mener Ekstra Bladet politiske kommentator

Christian Friis Bachs indrømmelser ændrer intet på sagen om Lars Løkke Rasmussens dyre rejser på første klasse, mener Hans Engell. (Foto: Jan Unger)
Christian Friis Bachs indrømmelser ændrer intet på sagen om Lars Løkke Rasmussens dyre rejser på første klasse, mener Hans Engell. (Foto: Jan Unger)

Christian Friis Bach (R) trådte for få timer siden tilbage som udviklingsminister, efter Udenrigsministeriets embedsværk er kommet frem til, at ministeren selv var til stede på det bestyrelsesmøde, hvor GGGI vedtog de meget omdiskuterede rejseregler, som Lars Løkke Rasmussen senere brugte til at rejse på første klasse.

- Presset på Løkke bliver ikke mindre. Det var jo ikke Friis Bach, der rejste på første klasse. Friis Bach betaler prisen, fordi han sidder med ministeransvaret. Det har Løkke ikke, og det er en formildende omstændighed, siger Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, som ikke mener, at det ændrer på Løkkes sag.

- Jeg mener ikke, det stiller situationen anderledes for Løkke. Han burde fra starten have været klar over, at i en NGO, som lever af bistandsmidler, der flyver man ikke på første klasse, siger Hans Engell.

Related contentSe også: Engell: Helt afgørende, om Løkke er fedtet ind

På pressemødet redegjorde Christian Friis Bach for forløbet, hvor han blandt andet har sagt til Folketinget, at han ikke var blevet forelagt eller havde godkendt de rejseregler, som Lars Løkke Rasmussen har rejst efter.

Men et referat fra et bestyrelsesmøde afslører, at rejsereglerne faktisk indgik som et underpunkt i budgettet, som Christian Friis Bach selv var med til at godkende.

- Han har selv sovet i timen under det her møde, men det er jo derfor ministrene har flere hundrede embedsmænd til at bistå sig. De skal være ordentligt klædt på, når de skal til møder, samråd eller besvare et spørgsmål i Folketinget. Så jeg synes, han handler korrekt og flot, men han betaler altså prisen for, at Udenrigsministeriets embedsmænd har været uduelige, siger Hans Engell og uddyber.

- At de først i går bliver opmærksomme på, at deres minister har deltaget på et møde, hvor GGGIs rejseregler har været et underpunkt på dagsordenen, er jo en skandaløs overfladisk sagsbehandling. Den beretning, som de skal afgive, er de blevet bedt om for flere måneder siden, og de har sendt deres minister i samråd, i Folketinget og i medierne med forkerte oplysninger, fordi sagsbehandlingen har været overfladisk, siger Hans Engell.

Se også: Det vidste du ikke om den nye minister

Han anerkender Christian Friis Bachs kompromisløse tilgang til egne fejl.

- Friis Bach har taget ministeransvaret alvorligt. Det har jeg respekt for. I stedet for at han bruger to måneder på at snakke for sin syge moster for at blive hængende, så vælger han altså at tage telefonen og ringe til Thorning og Vestager med det samme, hvorefter han tager hjem og går af, siger Hans Engell og tilføjer.

- Han kunne være blevet og have givet de andre skylden. Det har man tit oplevet andre steder, at ministeren bliver siddende og så siger, at det er embedsmændene, der har svigtet og burde have været opmærksomme, siger Hans Engell, som stiller pressemødet i skarp kontrast til Lars Løkke Rasmussens GGGI-pressemøde.

- Det er i øvrigt det korteste pressemøde, jeg kan mindes. Han sagde direkte: Jeg har givet Folketinget forkerte oplysninger og må derfor gå af. Punktum. Det, synes jeg, var ret sejt, siger Hans Engell.

Se også: Løkke om Friis Bach-sag: Jeg bliver som formand

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere