Borgmester-kaos i Allerød

Først kuppede Venstre sig til borgmesterposten, som de konservative egentlig skulle have haft. Men nu er spillet måske helt åbent igen, fordi Enhedslistens har trukket sit ene og afgørende mandat

John Køhler  er nu ikke længere så sikke på at blive borgmester i Allerød. Trofaste læsere af Ekstra Bladet vil huske ham som en de byrådspolitikere, der førte sig grundigt frem på en våd tur med Oslo-båden i 2007, hvor kommunen skulle gennemføre spareplaner for kommunens skoler og institutioner. På turen deltog i øvrigt også Erik Lund med stor iver. (Foto: Anthon Unger).
John Køhler er nu ikke længere så sikke på at blive borgmester i Allerød. Trofaste læsere af Ekstra Bladet vil huske ham som en de byrådspolitikere, der førte sig grundigt frem på en våd tur med Oslo-båden i 2007, hvor kommunen skulle gennemføre spareplaner for kommunens skoler og institutioner. På turen deltog i øvrigt også Erik Lund med stor iver. (Foto: Anthon Unger).

Den fede dame er tilsyneladende ikke færdig med at synge i Allerød.

I hvert fald vakler borgmesterstolen alvorligt under Venstres John Køhler, der ellers troede, at han havde kuppet sig til titlen de kommende fire år.

Se også: Rasende eks-borgmester: Jeg blev snydt

En væsentlig brik i John Køhlers borgmesterdrømme er Enhedslisten, der i første omgang pegede på Venstre-manden.

Men det har ændret sig, skriver Allerød Nyt.

Enhedslisten har her til morgen udsendte en pressemeddelelse om, at de ikke vil pege på en borgerlig borgmester og derfor heller ikke vil pege på John Køhler, som de ellers har gjort siden valget i tirsdags.

Ikke pege på borgerlig

Enhedslisten har forsøgt at opnå maksimal indflydelse i konstitueringsforløbet og derved gøre byen så rød som mulig. Partiets ene mandat har været tungen på vægtskålen, og det har Enhedslisten forsøgt at udnytte, så partiet fik sin politik igennem på en række områder mod at pege på John Køhler som borgmester.

'Desværre har de øvrige parter ikke været villige til at komme Enhedslisten i møde på disse centrale punkter, hvilket naturligt medfører, at vi øjeblikkeligt trækker støtten. Vi kan ikke pege på en borgerlig borgmester!', skriver Enhedslisten i Allerød i en pressemeddelelse.

Omvendt snyderi

Oprindeligt skulle den konservative Erik Lund have haft borgmesterposten, fordi de borgerlige partier havde en aftale om, at det parti, der fik flest stemmer også skulle have borgmesterposten. Den opbakning fik Erik Lund fra vælgerne, men Venstres John Køhler valgte at bryde aftalen, fordi han øjnede muligheden for at blive borgmester med opbakning fra de røde partier.

Sagen bliver dobbelt paradoksal, da netop Erik Lund i 2009 snød John Køhler for borgmesterposten i sidste øjeblik, da aftalen dengang også blev brudt.

Derudover kender Ekstra Bladets faste læsere en hel del til byrådspolitikernes festevner i Allerød. I 2007 skulle kommunen spare million-beløb på skoler og institutioner. Byrådet valgte at skære i budgettet ved at hele byrådet tog på luksus-cruise med Oslo-båden, hvor de drak, dansede og spiste på borgernes regning.

'Gammel gris'

John Køhler gjorde sig i øvrigt grundigt bemærket ved at fortælle Ekstra Bladet, der var med under dække og med skjult kamera, at han i kommunen gik under navnet 'Den liberale kølle'.

Samme Venstre-mand skrålede i løbet af aftenen, om 'ikke der var nogen, der ville over og sidde på skødet af en gammel gris'.

Så der er angiveligt lagt op til lidt af en festlig afslutning på spillet om borgmesterposten i Allerød.

De 26 udsendte fra Allerød Kommune nød rigtig godt af den gode mad om bord på DFDS-skibet. Her er de fredag aften på vej tilbage til København. (Foto: Anthon Unger) Politik - 11. sep. 2007 - kl. 07:04 Festlige besparelser på Oslobåden

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere