Enhedslisten kan miste borgmesterpost

De Konservative vil genåbne konstitueringsforhandlingerne efter partihop, og det kan betyde, at Enhedslistens Morten Kabell fravristes teknik- og miljøborgmesterposten

Rasmus Jarlov ser gerne, at Enhedslisten mister deres Teknik- og Miljøborgmesterpost til De Radikale. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo/Polfoto)
Rasmus Jarlov ser gerne, at Enhedslisten mister deres Teknik- og Miljøborgmesterpost til De Radikale. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo/Polfoto)

Knapt er stemmesedlerne talt op efter kommunalvalget før det første afhop er en kendsgerning i København, da Ikram Sarwar har valgt at sige farvel til Socialdemokratiet og sige goddag til De Radikale.

Det betyder, at han flytter et mandat over til den radikale gruppe, hvilket den blå blok i Københavns Kommune straks vil udnytte til at ændre på en bestemt borgmesterpost.

Se også: Minister om afhopper: Tøsedreng

- Vi har i den borgerlige lejr mandater nok til at give trafikborgmesterposten (Teknik- og Miljøborgmester, red.) til Radikale og dermed tage den fra Enhedslisten. Og det synes jeg, vi skal gøre, siger Det Konservative Folkepartis Rasmus Jarlov i pressemeddelelse og uddyber:

- De radikale har også en meget erhvervsfjendtlig trafikpolitik, men Enhedslisten er dog værre. De er uegnet til at bestride denne post, og vi må forhindre det, hvis vi kan. Og når vi borgerlige alligevel ikke kan få trafikborgmesterposten selv, ser jeg absolut ingen grund til ikke at tilbyde den til Radikale i stedet for at lade den gå til Enhedslisten.

DF vil lytte
Og hos Dansk Folkeparti er man da heller ikke helt afvisende overfor tanken, at Anna Mee Allerslev kan komme til et møde, hvis de ønsker det:

- Umiddelbar er det ikke noget, der berører os, da vi har en aftale i blå blok, hvilket ligger fast. Derfor er det først og fremmest et slagsmål, som de skal tage ovre i den røde lejr.

- Hvis der skulle komme en henvendelse fra De Radikale, så må vi sætte os sammen i blå blok og drøfte, om vi vil genåbne aftalen. Vi lytter nemlig altid på, hvad folk har at sige, siger Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti til Ekstra Bladet.

S er skuffet
Rasmus Jarlov giver også udtryk for, at det vil kræve enighed hos alle de borgerlige partier, hvis man skal afvige fra den nuværende konstitueringsaftale.

Men hvis det står til Ikram Sarwars nu tidligere partifælle Jakob Hougaard, så skal Socialdemokratiet beholde det mandat, som Ikram Sarwar vil tage med over til De Radikale.

Se også: Partihop i København flytter vigtigt mandat

- Ikram fortjener ikke det mandat, da han ikke er kommet retmæssigt til det, fordi Socialdemokratiet har været med til at sikre ham stemmerne - og han skal derfor overdrage sit mandat til en S-afløser, fortæller Jakob Hougaard til TV2 News og fortsætter:

- De stemmer (der er blevet givet til ham, red) er spildte. Nogen har måske stået i fem kvarter og ventet på at stemme på ham. Det har været fuldstændig spildt nu.

1 af 2 Ikram Sarwar er hoppet væk fra Socialdemokratiet og er landet hos De Radikale. (Foto: PR-Foto)
2 af 2 Rasmus Jarlov ser gerne, at Enhedslisten mister deres Teknik- og Miljøborgmesterpost til De Radikale. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere