De borgerlige undrer sig over mulig ministerafgang

Såvel V som DF er forundret over sag om udviklingsminister Christian Friis Bach, der angiveligt går af torsdag

Flere borgerlige politikere undrer sig over sagen om udviklingsminister Christian Friis Bach (R), der torsdag angiveligt vil melde ud, at han træder tilbage som minister og udtræder af regeringen.

Se også: Sådan er Friis Bach rodet ind i GGGI-skandale

Der har endnu ikke været en officiel begrundelse, men flere medier skriver onsdag aften, at det skyldes ministerens rolle i klimaorganisationen GGGI.

Den sydkoreanske organisations danske formand Lars Løkke Rasmussen (V) har imidlertid ikke hørt noget om sagen.

- Intet som helst andet, end jeg hørte i starten af denne udsendelse. Intet som helst. Og det kan godt undre mig, at jeg ikke har hørt et eller andet, siger Lars Løkke Rasmussen til TV Avisen onsdag aften.

Se også: Kilder: GGGI-skandale fælder Friis Bach

Også Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen er overrasket over, at Christian Friis Bach træder tilbage.

- Hvis det er rigtigt, aner jeg ikke, hvad der kan ligge bag. Det kværner oppe i mit hoved, hvad der kan være af muligheder, siger han til DR Nyheder.

Se også: Vild forvirring: Kredsformand trækker i land

Dansk Folkeparti kritiserer Christian Friis Bach for at rende af pladsen, inden sagen er blevet undersøgt.

- Normalt stikker en minister jo ikke sådan af, uden at oppositionen har kritiseret hårdt, haft ministeren i samråd, eller på anden måde har krævet ministeren til ansvar.

- I det her tilfælde kom der et ufattelig kryptisk nyhedstelegram tidligere på dagen. Jeg forstår ikke denne dilettantiske tilgang til sagen fra ministerens pressekontor, siger udviklingsordfører Hans Kristian Skibby (DF) i en skriftlig kommentar.

Se også: Kredsformand: Friis Bach går af

Danmark har støttet GGGI med 90 millioner kroner over tre år, men den sydkoreanske klimaorganisation har været ramt af skandaler, som har fået blandt andet Danmark til at sætte en fornyelse af støtten i bero.

Se også: Mystik om rejse: Udviklingsminister afbryder besøg i Mellemøsten

Udviklingsminister Christian Friis Bach har tidligere sagt, at han ikke orienterede Folketinget om forholdene i GGGI, fordi han ikke mente, at der var tale om korruption.

Nyheden om ministerens mulige afgang kommer efter flere rygter onsdag, da Friis Bach afbrød sin rejse i Mellemøsten for at rejse hjem til en "politisk sag".

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere