Så meget kostede DR's skandalemålinger

DRs Nyhedsdirektør har søndag på TV2 News fortalt, hvor meget DR har betalt for de fejlagtige exitprognoser

Ulrik Haagerup fortalte på live-tv, at DR har smidt 250.000 danske kroner efter de fejlagtige exitprognoser. (Foto: Magnus Møller/Polfoto)
Ulrik Haagerup fortalte på live-tv, at DR har smidt 250.000 danske kroner efter de fejlagtige exitprognoser. (Foto: Magnus Møller/Polfoto)

En kvart million.

Det er prisen på de meget omtalte og bundforkerte exitprognoser fra valgdagen tirsdag ved kommunal- og regionsvalget, som Danmarks Radio købte af Epinion.

Se også: Efter fejlmålinger: DR dropper exitprognoser

Det afslører Ulrik Haagerup, DRs Nyhedsredaktør, søndag formiddag, da han bider i det sure æble og beklager exitprognoserne på live-tv i Presselogen.

- Det var ikke noget discount-produkt, siger han, og betegner prognosen drønhamrende forkert.

Nyhedsdirektøren siger derudover, at DR aldrig har brugt så stort et beløb på exitprognoser før.

Aldrig igen
Den første prognose fra Epionion, som DR viderebragte, gav Socialdemokraterne 22,7 procent af stemmerne, og den næste prognose tirsdag aften sagde 25,3 procent.

Men den endelige optælling af stemmerne viste natten til onsdag, at Socialdemokraterne fortsat er Danmarks største kommunale parti med 29,5 procent af stemmerne.

Se også: Alle partier enige: Medier skal droppe exitpolls

Ulrik Haagerup fortæller samtidig, at DR i fremtiden aldrig vil komme med så tidlige exitprognoser igen og altså ikke smide 250.000 danske kroner efter Epinion på en valgdag.

Nægter at møde kritiker
En af de skarpeste og hårdeste kritikere af DR ovenpå på fejlagtige exitprognoser er Per Bjerre, der er tidligere ansat hos DR, som skulle have deltaget i Presselogen for at fortælle, at den øverste ledelse hos DR Nyheder bevidst tog den kalkulerede og høje risiko omkring exitprognoser ved at bringe dem.

Se også: DR-boss gemmer sig for kritiker

Men debatten på live-tv udeblev, fordi Ulrik Haagerup ikke ville deltage i programmet, hvis Per Bjerre var med. Dermed var Presselogen nødt til at udelade kritikeren fra at deltage, da de vurderede, at det var mere væsentligt at have DRs Nyhedsdirektør med.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere