Franks første nat med kliken

Den socialdemokratiske overborgmester fortsætter på posten i København - det stod klart allerede tidligt i aftes, men natten har alligevel været lang og forhandlingerne om borgmesterposterne fortsætter her til morgen. Men det står klart, at den røde klike ses her.

Venstres Pia Allerslev var langt fra at indtage den socialdemokratiske højborg. Hun kan dog glæde sig over at fortsætte som borgmester og en lille fremgang, så partiet lander på 11,4 procent af stemmerne. (Foto: Henning Hjorth).
Venstres Pia Allerslev var langt fra at indtage den socialdemokratiske højborg. Hun kan dog glæde sig over at fortsætte som borgmester og en lille fremgang, så partiet lander på 11,4 procent af stemmerne. (Foto: Henning Hjorth).

Manden på billedets yderste venstre-fløj er grunden til, at Frank Jensen kan grine så lettet.

Yderst til venstre går Morten Kabell fra Enhedslisten, som med et kanonvalg sørgede for, at socialdemokraternes overborgmester trygt kan sætte sig i overborgmester-sædet. Forhandlingerne om de øvrige seks borgmesterposter har stået på hele natten, og her til morgen er alle posterne endnu ikke besat.

Se også: Han er DF's første borgmester

Fire af borgmesterkæderne skal hænges om hovederne på den røde klike. Morten Kabell får den tunge teknik- og miljø, men Frank Jensen altså fortsætter som overborgmester.

Anna Mee Allerslev har lagt en hånd på Frank Jensens skulder. Den radikale politiker har ellers længe holdt fast i, at hun ikke havde besluttet sig for, om hun ville pege på rød eller blå side, men valgte altså den første. Det fornyer hendes borgmester-position på Københavns Rådhus.

SF's Ninna Thomsen fortsætter også som borgmester i den røde klike på rådhuset. Og det må være den post, der får smilet frem på læberne, for partiet fik både i København og på landsplan solide smæk. I København er SF gået tilbage med mere end 12 procent-point.

Se også: Nattedrama: DF mister borgmesterkæde på målstregen

Uden for det grinende selskab er DF's Carl Christian Ebbesen. Men han har nu nok et stor smil på læberne alligevel, da han bliver partiets første borgmester.

Opdateres...

1 af 8 Yderst på venstre-fløjen går Morten Kabell, der i høj grad er manden, som sikrer smilene på billedet. Enhedslistens kanonvalg med 19,5 procent er grundlaget for de fires borgmestertitler. (Foto: Henning Hjorth).
2 af 8 Han er godt nok ikke med i den røde klike, men Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen må til gengæld være nattens mand i skysovs, da han sikrer sit parti den første borgmesterpost i historien. (Foto: Henning Hjorth).
3 af 8 Ninna Thomsen (SF) må være den i rød klike, der har det mest anstrengte smil. Ganske vist fortsætter hun som borgmester i hovedstaden, men SF fik drøje hug i København. (Foto: Henning Hjorth).
4 af 8 (Foto: Henning Hjorth).
5 af 8 Der har været 'konstituerings-travlt' på rådhusets gange i nat og her til morgen. Her har Pia Allerslev (V) dog fundet tid til at tale med DR's journalist Bjarne Steensbeck. (Foto: Henning Hjorth).
6 af 8 Anna Mee Allerslev fremtid i borgmesterkontorerne var længe uvis. Men hun endte altså med at melde sig ind i rød klike og sikrede sig dermed sin borgmesterfremtid. (Foto: Henning Hjorth).
7 af 8 
8 af 8 Venstres Pia Allerslev var langt fra at indtage den socialdemokratiske højborg. Hun kan dog glæde sig over at fortsætte som borgmester og en lille fremgang, så partiet lander på 11,4 procent af stemmerne. (Foto: Henning Hjorth).
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere