EL og regeringen forhandler stadig

Ældre-rettighederne om pleje volder tilsyneladende stadig store problemer i finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten

I tirsdags efter kommunalvalget var der feststemning hos Enhedslisten. I dag står menuen på benhårde finanslovsforhandlinger med Bjarne Corydon. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
I tirsdags efter kommunalvalget var der feststemning hos Enhedslisten. I dag står menuen på benhårde finanslovsforhandlinger med Bjarne Corydon. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

- Der mangler mange ting. Vi forhandler. Der er ikke afgjort noget endnu.

Se også: Ældre-knast kan være løst i finanslovsforhandlingerne

Johanne Schmidt-Nielsen var meget fåmælt, da hun for kort tid siden vendte tilbage til Finansministeriet for at fortsætte forhandlingerne om næste års finanslov med finansminister Bjarne Corydon.

Enhedslistens forhandler lignede ikke en, der var tilfreds med resultaterne indtil videre, men hun afviste, at et sammenbrud var lige om hjørnet.

- Vi ville ikke forhandle, hvis ikke der var noget at forhandle om, sagde hun til de ventende journalister på Christiansborg lige ved indgangen til Finansministeriet.

- For os er det fuldstændig afgørende at de ældre får et retskrav, sagde Johanne Schmidt Nielsen med henvisning til partiets nærmest ultimative krav om, at de ældre skal have nogle helt håndfaste, juridiske krav på minimumspleje som eksempelvis bad.

Se også: Nu hører I efter: Gør noget ved dagpengene!

Tidligere til aften lod det ellers til, at parterne var nået tættere på hinanden. TV2 News erfarede, at regeringen netop havde tilbudt nogle retskrav til Enhedslisten. Men der er tilsyneladende blot tale om hensigtserklæringer.

Og den slags løse løfter har Enhedslisten ikke meget til overs for.

- Vores erfaringer med den her regering er desværre, at nogle af de aftaler, vi har lavet ikke er blevet til noget. De er løbet ud i sandet. Jeg behøver vel bare at sige Kaput-pakke, så tror jeg, at de fleste er med, sagde Johanne Schmidt-Nielsen tidligere uden for ministeriet.

Se også: 33.000 danskere uden dagpenge 33.000 danskere uden dagpenge

Allerede her understregede hun partiets ældre-krav, hvis regeringen vil nå en aftale med Enhedslisten.

- Vi vil have en genopretning af velfærden på ældreområdet. Vi har desværre set de seneste mange år, at det er gået nedad på ældreområdet. Der er simpelthen blevet skåret og skåret. For os er det vigtigt, at de ældre får et retskrav på at få noget hjælp. De skal kunne gå til kommunen og sige, ’det er min ret – I må ikke forringe vilkårene mere’, sagde Johanne Schmidt-Nielsen for kort tid siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere