Anna Mee: 'Irrelevant om Ikram skifter nu eller før valget'

De radikales spidskandidat og integrationsborgmester i København afviser at svare på, om afhopperen Ikram Sarwar hellere skulle være skiftet før valget.

Anna Mee har ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet, når det handler om, hvorvidt Ikram Sarwar skulle have fundet ud af, at han er radikal og ikke socialdemokrat - inden valget. (Foto: Henning Hjorth).
Anna Mee har ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet, når det handler om, hvorvidt Ikram Sarwar skulle have fundet ud af, at han er radikal og ikke socialdemokrat - inden valget. (Foto: Henning Hjorth).

Ikram Sarwar og hans partiskifte er åbenbart et ømtåleligt emne for De Radikale i København og spidskandidat Anna Mee Allerselv.

I hvert fald vil hun ikke svare på, om ikke det havde været mere fornuftigt, hvis Ikram Sarwar var sprunget ud som radikal før valget. Ikram Sarwar var socialdemokrat frem til fredag aften, hvor han valgte at hoppe over til Anna Mee og De Radikale.

- Der har været stor kritik af Ikram, men kritikken bør vel være lige så stor af jer, når I tager imod sådan en bandit, der svigter vælgerne?

Se også: Gruppeformand: Jeg er et stort spørgsmålstegn

- Sådan ser jeg det ikke. I det Radikale Venstre i København mener vi, at alle, som gerne vil være med og bidrage, er velkomne. Det gælder også Ikram Sarwar.

- Jeg kender ham en politiker, der både er yderst kompetent og en politiker med hjertet på rette sted. Vi har ikke haft nogen tvivl om, at han var velkommen. Det er en stor og meget, meget svær beslutning, når man skifter. Og jeg spurgte da også Ikram, om han var 100 procent sikker, så jeg i hvert fald ikke på nogen måde var skyld i, at han ikke var helt sikker i sin sag.

- Man du er da medskyldig i, at han nu skuffer mange af de næsten totusinde, der har stemt på ham?

Se også: Partihop i København flytter vigtigt mandat

- Sådan ser jeg det ikke. Jeg forstår godt, at folk er kede af det både i partiet og dem, der holder af Ikram og hans politik. Men jeg ser det som, at Ikram er et engageret menneske, der meget gerne vil være med til at ændre samfundet og mener, at han kan gøre det bedre hos de radikale i København. Det han sagde til mig som den stærkeste begrundelse for at blive i politik var, at han ikke ville svigte alle dem, der havde stemt på ham.

- Der er sikkert også mange, der har stemt på ham, fordi de troede, han havde hjertet og politikken på rette sted. Eller i hvert fald hos Socialdemokraterne?

- Det kan jeg ikke udtale mig om.

- Men mon ikke det er et meget godt bud?

- Jeg tror der er mange grunde til, at man stemmer på ham. Han mente, at han bedre kunne udleve sin politiske drøm og sine mærkesager hos det Radikale Venstre.

Se også: Franks første nat med kliken

- Synes du, at det er lige så godt, at han skifter nu, som hvis han havde gjort det før valget?

- Det er ikke min opgave at gøre mig til dommer over.

- Det er vel din opgave at fortælle, om du hellere ville have haft, at han var skiftet før valget?

- Det, jeg kan forholde mig til, er, at vi har lyst til at tage imod Ikram.

- Hvis opgave er det så at svare på, om du hellere ville have haft, at han var skiftet før valget?

Se også: De Radikale er midtpunkt i københavnsk trekantsdrama

- Det er ikke det, jeg forholder mig til.

- Så du vil ikke svare på det med andre ord?

- Det er irrelevant, for situationen er, at han kommer nu.

1 af 2 Ikram Sarwar har indtil videre ikke haft lyst til at tale med Ekstra Bladet om sit skifte fra Socialdemokraterne til De Radikale i København. (Foto: Finn Frandsen/POLFOTO).
2 af 2 Anna Mee har ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet, når det handler om, hvorvidt Ikram Sarwar skulle have fundet ud af, at han er radikal og ikke socialdemokrat - inden valget. (Foto: Henning Hjorth).
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere