Enhedslisten afviser nyt regeringsudspil til finanslov

Det er ikke godt nok, at Enhedslisten får en hensigtserklæring om, at ældre kan komme i bad to gange om ugen

Arkivfoto: Thomas Sjørup
Arkivfoto: Thomas Sjørup

Enhedslisten afviser regeringens seneste udspil til en ny finanslov, erfarer Ritzau fra kilder nær forhandlingerne. Dermed er udgangspunktet for forhandlingerne det samme, som det var tidligere på dagen.

Regeringen, med finansminister Bjarne Corydon (S) i spidsen, har tilbudt en hensigtserklæring om at give minimumrettigheder i ældreplejen, men Enhedslisten mener ikke, at det er tilfredsstillende.

- Vi gider ikke noget fluffy, "der kommer en god løsning i morgen". Hvis jeg synes, det (udspillet red.) var godt og færdigt, så havde vi lavet en aftale.

- Der er ikke et retskrav, det er afgørende for os, siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til TV2 News.

Regeringens parlamentariske grundlag står fast på, at der skal indføres egentlige rettigheder, så ældre blandt andet kommer i bad to gange om ugen og får gjort rent hver anden uge.

Derfor er en hensigtserklæring om ældrerettigheder ikke godt nok, da Enhedslisten vil have det skrevet ind som et egentlig retskrav.

Partiet har modtaget et forhåndsmandat fra sit bagland, så Enhedslisten kan indgå en aftale om finansloven, hvis det holder sig indenfor det.

Regeringen har desuden stillet et stort trecifret millionbeløb i udsigt til at styrke ældreplejen.

Finansministeren havde håbet på at få en finanslov i hus søndag. Aftalen skal sikres senest mandag, ellers vil han ikke kunne give Folketinget ordentlig tid til at tredjebehandle lovforslaget, inden politikerne går på juleferie.

Undervejs er Bjarne Corydon stødt på nogle uforudsete knaster, mener politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- Der er ingen tvivl om, at det nok har været lidt sværere for Corydon at få det igennem, end han havde forventet. Det er efterhånden nogle gange, at han har lovet, at det skulle ligge klar, siger Rasmus Jønsson.

Parterne mødes igen i Finansministeriet klokken 22.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere