'Friis Bachs kritik er dybt urimelig'

Venstres Søren Pind langer hårdt ud efter den tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, fordi den radikale politiker forsøger at tørre ansvaret for GGGI-rejsereglerne af på ambassadøren

(Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO)
(Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO)

Det er dybt urimeligt, når den radikale eks-minister Christian Friis Bach tørrer ansvaret af på ambassadøren i Sydkorea i GGGI-sagen.

Det siger Venstres Søren Pind, der selv har været udviklingsminister før Christian Friis Bach. Kritikken fra Søren Pind bunder i, Christian Friis Bach i Politiken fortæller, at den danske ambassadør i Sydkorea Peter Lysholt Hansen har givet ham 'ukorrekte oplysnininger' i forhold til, om Christian Friis Bach kendte til rejsereglerne i GGGI, der tillod Lars Løkke at rejse på første klasse.

Se også: Avis: Dansk ambassadør har en rolle i Friis Bach-afgang

- Han forsøger at tørre et ansvar af på mennesker, der ikke har haft noget med det at gøre. Det er ikke ambassadøren, der sidder i bestyrelsen - det er ministeren. Og selv om man selvfølgelig siger det her med talekort og hvad ved jeg, så er det altså én selv som minister, der sidder i bestyrelsen. Det er én selv, der har dagsordenden og ikke alle mulige andre. Det er min egen erfaring. Klart og tydeligt, siger Søren Pind til TV2 News.

Problemet for Christian Friis Bach er, at han flere gange har nægtet at kende til reglerne i GGGI, der gav Lars Løkke lov til at rejse på første klasse. Og flere regeringspartier har langet hårdt ud efter Venstre-formanden, fordi han først efter ni luksus-rejser indså, at det var forkert at bruge så mange offentlige bistandskroner på rejserne. Christian Friis Bach trak sig derfor som minister, da det viste sig, at han selv havde godkent rejsereglerne på et bestyrelsesmøde i GGGI, hvor han repræsenterede Danmark.

Se også: Friis Bach: Embedsmænd ville ikke undersøge rejseregler

På selve dagen, hvor reglerne indgik som bilag på bestyrelsesmødet i GGGI, var ambassadør Peter Lysholt Hansen på besøgstur med kronprinsen, og derfor kunne han under ingen omstændigheder have deltaget.

- Dertil kommer, at ambassadøren var ledsaget af kronprinsens besøg i Sydkorea, så han har sådan set bare passet sit arbejde. Derfor bryder jeg mig slet ikke om den her kritik. Jeg synes den er dybt urimelig, siger Søren Pind således.

Udviklingsministeriet måtte i går opleve, at chefen sagde op – det var ikke sket, hvis Hans Engell havde siddet på posten. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Meninger Jeg var aldrig gået af frivilligt

Christian Friis Bach har således sagt til Politiken, at han mener, at ambassadøren ligefrem er skyld i, at Friis Bach ikke længere er minister.

- Det er da indlysende, at jeg ikke har tilfreds med rådgivningen. For det har betydet, at jeg ikke længere er minister, og jeg kunne rigtig godt lide at være minister. Og især at være udviklingsminister, siger han til avisen.

Søren Pind understreger i øvrigt, at det ikke ændrer ved, at han mener, at Christian Friis Bach burde være blevet som minister.

Se også: Farvel og BachSe også: Embedsmanden der fejlinformerede Friis Bach - skal han træde frem?Se også: Friis Bach snorksov: Jeg har givet forkerte oplysninger

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere