Vestager: Jeg har tøjlet vreden over Friis Bachs exit

Margrethe Vestager fastslår, at Udenrigsministeriet har begået 'alvorlige fejl' i sagen om GGGI

Margrethe Vestager lægger ikke skjul på, at hun er skuffet og vred over forløbet, som torsdag førte Christian Friis Bachs afgang. (Foto: Finn Frandsen)
Margrethe Vestager lægger ikke skjul på, at hun er skuffet og vred over forløbet, som torsdag førte Christian Friis Bachs afgang. (Foto: Finn Frandsen)

De Radikales leder, Margrethe Vestager, lægger ikke skjul på, at hun er skuffet og vred over forløbet, som torsdag førte til, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) besluttede at trække sig som udviklingsminister.

- Det har været en på mange måder bemærkelsesværdig dag. For to døgn siden på den her tid havde jeg ikke tænkt en tanke om, at Christian Friis Bach ikke skulle fortsætte som minister, siger Margrethe Vestager.

- Det er lykkedes mig at tøjle vreden over forløbet, fordi der bliver lavet en intern undersøgelse. Der er sket alvorlige fejl i sagsbehandlingen og de opfølgende mekanismer. Det er ting, der skal være på plads i et ministerium, siger økonomi- og indenrigsministeren.

Se også: Thorning afviser mistanke i GGGI-sag

Dermed bliver lagt endnu mere pres på Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, for hurtigt komme til bunds i ministeriets behandling af GGGI-sagen og rette op på problemerne i ministeriet på Asiatisk Plads i København.

- Christian Friis Bach har på den mest resolute måde valgt at trække sig, og nu skylder vi, at det bliver opklaret, hvad der er sket i ministeriet, siger Margrethe Vestager.

Se også: Engell: Presset på Løkke uændret

Hun fastslår, at der er begået 'meget alvorlige fejl' i sagen, som også har haft konsekvenser for regeringen.

- De fleste, som har fulgt sagen, har fået en opfattelse af, at regeringen støtter nogle rejseregler, som ligger langt uden for, hvad vi mener er rimeligt, siger Margrethe Vestager.

Se også: Thorning: Afviser at S skylder Løkke undskyldning

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere