Regeringen giver en milliard til ældreområdet

De ældre får deres to bade om ugen, siger regeringen, og afsætter en milliard til de ældre om året

Bjarne Corydon og regeringen skruer bissen på over for Enhedslisten. (Foto: Ernst van Norde)
Bjarne Corydon og regeringen skruer bissen på over for Enhedslisten. (Foto: Ernst van Norde)

Finanslovaftalen er en aftale til 11 milliarder kroner over fire år, siger finansminister Bjarne Corydon (S) mandag ved et kort pressemøde i Finansministeriet, hvor også indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) deltager.

- Det er større, end det vi spillede ud med i august, siger han.

Regeringens tilbud til Enhedslisten indeholder en økonomisk lovning til ældreområdet, som har været det mest omdiskuterede emne i forhandlingerne.

- Vi har fundet det væsentligt at afsætte én milliard om året som permanent finansiering til ældreområdet, så man kan være sikker på, at man kan få, hvad der svarer til to bade om ugen, hvis man ønsker det, siger Margrethe Vestager.

- Det er ikke nogen lille finanslovaftale. Det er ikke nogle små skridt i forhold til de ting, vi diskuterer. Det er en stor finanslovaftale. Vi kan præsentere store skridt på alle de områder, som er i spil, siger Bjarne Corydon.

Enhedslisten afviste søndag aften regeringens seneste udspil til en ny finanslov. Regeringen havde tilbudt Enhedslisten det, partiet selv udlagde som en hensigtserklæring om at give minimumrettigheder i ældreplejen.

Han vil ikke sige, om han er skuffet over, at EL ikke har taget imod regeringens tilbud:

- Jeg synes bare, det er væsentligt at rydde enhver misforståelse af bordet om, hvad det er, vi forhandler om. Det må handle om indholdet, og hvis Enhedslisten ønsker en finanslov, som hjælper de svageste, skaber grøn vækst, et bedre arbejdsmarked og flere job, så skal man slå til.

- Hvis Enhedslisten ikke ønsker at være med, så sker det her ikke, siger Bjarne Corydon.

Han vil dog ikke spekulere i, om regeringen vil indkalde Venstre, hvis Enhedslisten forsat siger nej til aftalen:

- Vi foretrækker at gennemføre den skitse, som ligger på bordet. Det er klart, at mange af de krav, som nu er med i skitsen, stammer fra Enhedslisten, siger Corydon.

Skatteminister Holger K Nielsen (SF) siger, at han mener, at det er en 'eksorbitant' god aftale.

- Det er meget mærkværdigt, hvis det ikke lykkes at lave en aftale, siger Holger K Nielsen (SF).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere