Venstre: Vi stemmer ikke for regeringens tilbud til EL

Venstre vil fortsat gerne forhandle finanslov med regeringen, hvis det for eksempel handler om skattelettelser

Regeringens seneste bud på en finanslovaftale blandt andet med en milliard kroner til løft af ældreplejen får ikke Venstres opbakning, lyder det fra både finansordfører Peter Christensen og politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

- Vi stemmer ikke et tilbud til Enhedslisten igennem. Regeringen har tydeligt valgt side og har ikke kontaktet Venstre siden vores sidste møde den 30. oktober, siger Peter Christensen i en skriftlig kommentar.

- Regeringens forhandlingstaktik er for viderekomne. Hvis man vil have et godt forhandlingsresultat, skal der være tillid og momentum, og så kan man ikke holde to ugers pause midt i forløbet på grund af et kommunalvalg, lyder det.

Regeringen præsenterede mandag eftermiddag sit seneste bud på en finanslovaftale ved et noget usædvanligt pressemøde.

Forslaget indeholder blandt andet en milliard kroner til et permanent løft af ældreområdet og imødekommer ifølge regeringen et af Enhedslistens hovedkrav til finansloven - minimumstandarder til de ældre.

Indholdet i forslaget vil Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, ikke forholde sig til.

- Det her er jo ikke et tilbud til os, så det vil jeg ikke kommentere, siger hun.

- Vi står ved de tilsagn, vi har givet hele vejen igennem, men det er regeringen, der har valgt reelt kun at forhandle med Enhedslisten og ikke andre partier, siger hun.

Hvis Venstre skal til forhandlingsbordet, så er der andre emner, der skal i spil.

- Vi har jo lagt vores forslag frem for flere måneder siden, siger Ellen Trane Nørby.

- Vi har også hele vejen igennem sagt til regeringen, at vi sådan set var villige til at lave en finanslovaftale med dem, hvor man fremrykker vækstpakken, lempede skatter og afgifter og sikrede, at der blev skabt flere arbejdspladser, siger Ellen Trane Nørby.

Hun revser regeringen for ikke at have landet en finanslov endnu.

- Regeringen har brudt alle de tidsfrister, der gælder for finansloven, og det viser jo sådan set bare, at vi har en regering, der helt åbenlyst ikke har styr på at få årets finanslov på plads, siger Ellen Trane Nørby.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere