Kommune svigtede lille Karoline - nu er hun på intensiv

Assens Kommune skriver på Facebook, at de har dialog med syg piges desperate forældre. Men det eneste familien hører fra kommunen er larmende tavshed

Karoline ligger lige nu under døgnovervågning på børneafdelingen på Odense Universitetshospital. Forældrene er glade for den gode behandling, de får her. Men de undrer sig over, at kommunen ikke tager situationen lige så alvorligt som hospitalet (Foto: Claus Bonnerup).
Karoline ligger lige nu under døgnovervågning på børneafdelingen på Odense Universitetshospital. Forældrene er glade for den gode behandling, de får her. Men de undrer sig over, at kommunen ikke tager situationen lige så alvorligt som hospitalet (Foto: Claus Bonnerup).

HJÆLP OS: Kender du lignende sager? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Lille Karoline fra Assens Kommune ligger nu igen på hospitalet i Odense. Trods den lille pige bare er to år, er hun veteran i hospitalssystemet – i hendes korte liv har hun været indlagt mere end 200 dage.

Karoline lider nemlig af en sjælden sygdom, hvor hun stopper med at trække vejret, når hun sover. Og nu er hendes hjerte også begyndt at opføre sig så underligt, at hun de sidste otte dage har været indlagt på børne-intensiv.

Assens Kommune vil ikke hjælpe Karolines forældre Line og Tommy Torpegaard økonomisk. Kommunen mener nemlig ikke, de bør bidrage, før hospitalet har diagnosticeret den sjældne lidelse, som Karoline lider af.

Se også: Kommune: Uden diagnose hjælper vi ikke Karoline

Ekstra Bladet beskrev søndag den 3. november familiens situation. Artiklen har fået Assens Kommune til at reagere på Facebook:

'Det er naturligvis en meget trist situation, der har ramt familien. Samtidig vil vi gerne understrege, at vi ikke kommenterer på og behandler personsager på Facebook.'

'Dialogen mellem Assens Kommune og familien foregår derfor direkte kommunen og familien i mellem og ikke her på facebook eller i pressen i øvrigt,' skriver de.

Se også: Karoline kan dø, næste gang hun lukker øjnene

Kommunens Facebook-besked undrer de desperate forældre, som har gjort kommunen opmærksom på Karolines nye indlæggelse.

- Det undrer mig meget, at kommunen skriver sådan. Siden artiklen om Karoline blev bragt, har vi ikke hørt et ord fra kommunen, siger Line, som Ekstra Bladet møder på børneafdelingen på Odense Universitetshospital.

- Jeg kan mærke, at jeg bliver lidt bitter, når jeg tænker på det. Jeg føler kommunen behandler os så arrogant, siger Line, der før hun fik sin syge datter arbejdede som revisor og betalte topskat.<br /><br /><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet"><p>Vi har fået mange reaktioner på udtalelser fra lederen af handicapafd. Udtalelser, der strider mod lovgivningen <a href="http://t.co/KezL8Rf7zj">pic.twitter.com/KezL8Rf7zj</a></p>— Isaline (@IsalineBaek) <a href="https://twitter.com/IsalineBaek/statuses/397307492495273984">November 4, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p><i>Også på Twitter lufter forældrene deres frustrationer over tavsheden fra Assens Kommune.</i></p><p>Siden Karoline blev født, har forældrene både skulle kæmpe for deres datters liv og holde hovedet økonomisk over vandet. Efter karolines tilstand blev forværret har familien dog ikke tænkt meget på Assens Kommune:</p><p>- Lige nu, er jeg faktisk ligeglad med, hvad kommunen gør. Det eneste, det handler om for mig, det er at finde ud af, hvad hun fejler og få hende rask, siger Line.</p><br /><br /><img id="_b7a24681-3a9f-4831-b50d-07918cbd1e07" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/NICA/article4587752.ece/image_binary/Kommunalsvigt" alt="Kommunalsvigt" /><br /><br /><p>Tårerne triller ned ad kinden, mens hun afdæmpet taler videre i venteværelset på børneafdelingen.</p><p>- Hvis Karoline får hjertestop, så er kampen mod kommunen ligegyldig. Mens vi er her på hospitalet, så fylder kampen med kommunen ikke så meget i mine tanker, siger hun.</p><p><b>HJÆLP OS: Kender du lignende sager? <a href="mailto:aee@eb.dk">Tip os på en mail</a> eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)</b></p>
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere