Odenses borgmester: Lad os om bade til de ældre

Det er populisme, at to ugentlige bade til de ældre skal være et lovkrav, mener Anker Boye

Anker Boye mener, at et lovfæstet krav om to bade ugentlig er en tankegang, der hører industrisamfundet til.(Polfoto)
Anker Boye mener, at et lovfæstet krav om to bade ugentlig er en tankegang, der hører industrisamfundet til.(Polfoto)

Odenses socialdemokratiske borgmester, Anker Boye, mener som flere S-borgmestre på Københavns Vestegn, at regeringen skal lave finanslov med blå blok, hvis Enhedslisten står fast på, at to ugentlige bade til ældre skal være et retskrav i serviceloven.

- I kommunerne ønsker vi ikke, at Christiansborg skal styre den enkelte borgers daglige behov. Det er vores ansvar. Det handler om lokalt demokrati, som vi står til regnskab for, hvis borgerne ikke bliver behandlet ordentligt, siger Anker Boye.

En væsentlig del af den skitse til finansloven, regeringen præsenterede mandag, er én milliard kroner om året til et løft af ældreplejen fra 2014-2017.

Ifølge regeringen er beløbet nok til, at Enhedslisten kan få indfriet ønsket om at sikre ældre bad to gange om ugen. Men der bliver ingen aftale, hvis retten til bad ikke bliver indføjet i serviceloven, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

- Hvis regeringen kommer med en pistol for panden på os og siger, at nu skal I stemme for det her, eller også udskriver vi valg, så er vores budskab selvfølgelig, at vi ikke forhandler med en pistol for panden, sagde hun mandag aften.

I Odense har Anker Boye på grund af krisen selv måttet spare en milliard kroner gennem de seneste fire år, påpeger han.

- Hvis vi får flere penge, skal vi nok bruge dem i dialog med de ældre. Det skal ikke maskinstyres fra Christiansborg med skemaer og minuttyranni og diktater. Vi skal tilgodese det enkelte menneskes behov og ikke populistiske aftaler, siger han.

Anker Boye mener, at et lovfæstet krav om to bade ugentlig er en tankegang, der hører industrisamfundet til.

- Bag de tykke mure på Christiansborg skal de sørge for rammerne. Vi skal udfylde dem og give borgerne service og stå til ansvar for det, fnyser Odenses borgmester.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere