EL: Vi har vist stor vilje til at gå på kompromis

Enhedslisten afviser, at man med ubøjelige krav har ansvaret for, at regeringen nu indkalder Venstre til møde

Finansloven kan ende med at blive indgået med blå blok, efter at regeringen og Enhedslisten fortsat ikke er nået til enighed.

Men Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen afviser, at den dramatiske udvikling i finanslovforhandlingerne er Enhedslistens skyld.

- Enhedslisten har hele vejen igennem kommet med meget beskedne krav, og vi har vist stor vilje til kompromis og forhandling, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dermed står hun fuldstændig fast på partiets krav om, at der skal lovgives om, at ældre skal have ret til bad to gange om ugen.

Det har regeringen afvist, fordi man mener, at det bør være op til de enkelte kommuner at fastsætte servicemål i kommunernes kvalitetsstandarder.

Hun vil ikke udtale sig om muligheden for, at Enhedslisten nu går glip af den milliard kroner, som regeringen vil give til ældreplejen. Det kan ske, hvis regeringen indgår en aftale med Venstre.

- Det har hele vejen igennem været sådan, at regeringen kan vælge mellem en aftale med Enhedslisten eller med højrefløjen.

- Vi startede forhandlingerne med at have fire krav til ældreplejen. Nu er der kun et tilbage. Det viser, at vi har vist stor vilje til kompromis og forhandling, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at Enhedslisten indledte forhandlingerne ved at kræve rengøring hver 14. dag til ældre, en årlig hovedrengøring, regelmæssige gåture og bad to gange ugentlig.

Men i den sidste del af forhandlingerne har regeringen og Enhedslisten koncentreret sig om kravet om, at ældre skal kunne komme i bad to gange om ugen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere