V og DF indbudt til forhandlinger

Vestager bekræfter, at blå blok igen er i spil i finanslovsforhandlingerne. Amatøragtigt siger Lars Løkke, der dog dukker op kl. 14.30.

Venstre og Dansk Folkeparti indbudt til nye forhandlinger. Det har Margrethe Vestager netop bekræftet over for Ekstra Bladet.

- Ja, de får et reelt tilbud i dag, har hun netop sagt på Christiansborg.

- Det der sker nu, er at vi prøver det parlamentariske grundlag af, siger hun.

Mødet finder angiveligt sted klokken 14.30.

Se også: Engell: Hvem sluger den store kamel?

Tidligere i dag erfarede TV2 News, at blå blok igen er velkommen efter flere ugers tavshed. Desuden skulle der have været afholdt krisemøde i den radikale gruppe, men det afviser den radikale leder.

Overraskende godt tilbud

Til gengæld fortsætter Margrethe Vestager med at lægge solidt pres på Enhedslisten - et pres der allerede blev indledt i går eftermiddag, da hun sammen med skatteminister Holger K. Nielsen og finansminister Bjarne Corydon fortalte pressen, at regeringen er villig til at give en milliard til ældreplejen.

Se også: S-borgmestre: Drop at lave finanslov med Enhedslisten

- Vi har givet Enhedslisten et helt overraskende godt tilbud. Jeg har været med til at lave finanslov kan jeg afsløre i efterhånden mange år. Og jeg har aldrig set et lignende tilbud på bordet. Der er ingen torne, der er ingen knaster - der er dårligt nok et papercut. Især når man tager i betragtning, hvilken krisetid, vi er i, siger hun.

- Er det her et skuespil, der handler om at gøre Enhedslisten møre?

- Nej, det er det ikke. De får præsenteret et reelt tilbud, siger hun.

Amatører

Venstres formand bekræfter, at han nok skal møde op, men har ellers kuns hovedrysten til overs for regeringens forhandlingsforløb.

- Nu møder vi op, og så ser vi, hvad regeringen har at tilbyde til os. Det hele sejler jo, har Lars Løkke netop sagt til TV2 News.

- Jeg ved ikke, hvilken chance vi har. Jeg ved vi har fået en mødeindkaldelse til klokken 14.30, og at vi ikke har hørt fra regeringen siden 30. oktober. Det er amatøragtigt, siger han.

Se også: DF støtter regeringens milliard-løfte til de ældre

Venstres finansordfører Peter Christensen fastslog tirsdag formiddag over for Ritzau, at regeringen kan vise sin vilje til at forhandle med Venstre ved at fremrykke skattereformens aftalte lettelser for virksomheder fra 2015 til 2014.

- Vi har fra starten sagt til regeringen, at det er en god indgang til at forhandle finanslov med os, at vi fremrykker de lettelser for små og mellemstore virksomheder, som vi aftalte i vækstpakken, til næste år i stedet for i 2015, siger Peter Christensen.

Se også: Enhedslisten og regeringen går til køjs uden aftale

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere