Johanne afviser Corydons ultimatum: Er klar til valg

Enhedslisten siger ikke bare ja og amen til regeringens tilbud om en finanslovsaftale. Johanne Schmidt-Nielsen tror ikke på løfte til ældre

Johanne Schmidt-Nielsen skruer bissen på over for regeringen mandag aften (Foto: Jens Dresling)
Johanne Schmidt-Nielsen skruer bissen på over for regeringen mandag aften (Foto: Jens Dresling)

- Jeg synes ikke, det er urimelige krav.

Sådan lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL) mandag aften.

Dermed afviser hun det ultimatum, Bjarne Corydon, Margrethe Vestager og Holger K. Nielsen stillede tidligere på aftenen til Enhedslisten i de igangværende finanslovsforhandlinger.

Se også: Holger K.: 'Dybt, dybt, underligt, Johanne'

Den politiske ordfører forlanger nemlig, at regeringen bl.a. sikrer ældre et retskrav på to ugentlige bade. Og det mener hun ikke, at regeringen gjorde i sit udspil.

Dermed er finanslovsforhandlingerne for alvor endt i et politisk drama, der kan tvinge regeringen til at udskrive valg.

- For Enhedslisten er der ikke noget, der har forandret sig ved, at Bjarne Corydon, Holger K. og Margrethe Vestager har stået foran en glasdør i Finansministeriet. Vi synes, at vi har nogle fornuftige og sådan set også beskedne krav med til Finanslovsforhandlingerne. På et eller andet tidspunkt – uret det tikker jo – der må regeringen jo finde ud af, hvad den vil, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Du har ikke noget problem med at tage et valg på det her?

- Hvis Bjarne Corydon, Helle Thorning og Margrethe Vestager gerne vil udskrive et valg på, at de nægter at indføre minimumsrettigheder til ældre medborgere. At det værste, de kunne forestille sig, er, at ældre mennesker får en ret til som minimum at kunne komme i bad to gange om ugen. Hvis de synes, at det er så slemt, at de gerne vil udskrive folketingsvalg, så tager vi det folketingsvalg, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører.

Finanslovsforhandlingere mellem EL og regeringen genoptages klokken 20 mandag aften.

Se også: Corydons tilbud til EL: Kan give dig gevinst på 2000 kroner

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere