Vestager: Regeringen foretrækker aftale med Enhedslisten

Hvis man skal tro indenrigs- og økonomiministerens egne ord, vil hun overraskende nok hellere have en aftale med Enhedslisten end med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti

(Foto: Finn Frandsen/POLFOTO)
(Foto: Finn Frandsen/POLFOTO)

De radikales leder Margrethe Vestager vil hellere have en aftale med Enhedslisten end med de borgerlige. Det lod indenrigs- og økonomiministeren for kort tid skinne igennem i sine svar om de nye forhandlinger med de borgerlige og understregede, at der er en grund til, at regeringen har brugt uger på at nå en aftale med Enhedslisten.

- Hvad er regeringens politik - skattelettelser eller bad til de ældre?

- Regerings politik rummer et meget bredt spektrum. Vi er optaget af, at det er attraktivt at drive sin virksomhed i Danmark og skabe arbejdspladser herhjemme. Samtidig vil vi sikre den velfærd, som alle mener er afgørende.

Related content

- Vil I så give begge dele?

- Nu har vi ikke lagt et forslag frem for jer, vi lægger et forslag frem for de borgerlige partier. Men det er klart, at vi er optaget af, at de kan se sig selv i forslaget. Vi gør os ingen illusioner om, at de borgerlige vil gennemføre den aftale, vi kunne lave med Enhedslisten.

Se også: Løkke før forhandlinger: Amatøragtigt forløb

- Så for jer er det altså ligegyldigt om det bliver skattelettelser eller bad til de ældre. Bare I får en aftale?

- Nej, det er på ingen måde ligegyldigt. Så ville vi ikke have brugt uge efter uge efter uge i intense forhandlinger med Enhedslisten.

Dermed er hånden til Johanne Schmidt-Nielsen strakt helt frem, selv om det ikke er nogen hemmelighed, at de radiale er det mindst røde af regeringens tre partier.

Se også: Engell: Hvem sluger den store kamel?

- Så I vil altså hellere have bad til de ældre end skattelettelser?

- Vi vil gerne lave den aftale, som vi har lagt frem med Enhedslisten. Og hvad forslaget til de borgerlige kommer til at indeholde, kommer frem senere. Men det er i hvert fald ikke enten eller.

- Får Venstre og Dansk Folkeparti et lige så stort tilbud som Enhedslisten har fået?

Se også: DF støtter regeringens milliard-løfte til de ældre

- Der er nogle tekniske grunde til, at det ikke kan have helt samme størrelsesorden. Men vi har fundet penge i løbet af denne proces, og dem stikker vi ikke bare i lommen igen. Så der er lidt mere i Enhedslisten-tilbuddet.

- Som radikal vil du vel ikke ligge søvnløs over en aftale med de blå i stedet for Enhedslisten?

- Det, som vi gerne vil, er at lave en aftale, der gør regerings politik til virkelighed. Det har vi prøvet på i mange, mange uger. Derfor vil vi selvfølgelig også lægge et tilbud frem til de borgerlige, som de kan have en interesse i.

Se også: S-borgmestre: Drop at lave finanslov med Enhedslisten

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere