Vilhelmsen: Ingen skal vokse op som Yahya

Social-, børne og integrationsministeren glæder sig til arrangementet med Yahya Hassan i Vollsmose

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen ankom i godt humør til aftenens arrangement med Yahya Hassan, som hun er meget spændt på. (Foto: Per Rasmussen)
Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen ankom i godt humør til aftenens arrangement med Yahya Hassan, som hun er meget spændt på. (Foto: Per Rasmussen)

Som den eneste minister er social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen ankom til H.C. Andersen-Skolen i Odense-bydelen Vollsmose.

Her oplevede hun den unge indvandrer-poet Yahya Hassan, der har skabt voldsom debat med sine tekster, som både angriber islam og den kultur, som den unge digter oplevede under sin opvækst i de socialt belastede indvandrer-miljøer i Aarhus-ghettoen Gellerup.

LIVE: Yahya Hassan besøgte VollsmoseRelated content

- Han skriver sine digte ud fra sine oplevelser, som jo har været ganske voldelige og voldsomme, under det man må sige er ganske utrygge opvækstforhold, siger Annette Vilhelmsen, som også har fundet inspiration i den unge digters værker, siger Annette Vilhelmsen til Ekstra Bladet.

- Når vi læser hans digte, kan vi i hvert fald sige, at når børn kan vokse op, som Yahya har gjort i de her meget voldsomme omgivelser, så har vi stadig et stykke arbejde foran os, siger Annette Vilhelmsen og fortsætter:

- Forældrene har et stort ansvar, for det er dem, der er tættest på børnene, og uanset hvilken kultur man kommer fra, så skal ingen børn vokse op under så utrygge forhold, som der bliver skrevet om her. Det skal ingen børn i Danmark.

Så meget koster Yahya-showetEksperter: Hassan er en superstar