Johanne: Vi har være kompromis-villige

Enhedslisten er meget indstillet på et kompromis, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der ikke er meget for at tale om, hvad det vil betyde, hvis partiets stædighed betyder, at ældreomsorg bliver forvandlet til skattelettelser med blå blok.

Johanne Schmidt-Nielsen mener, hun har været forhandlingsvillig. (Foto: Anthon Unger)
Johanne Schmidt-Nielsen mener, hun har været forhandlingsvillig. (Foto: Anthon Unger)

Regeringen står med et valg. Men Enhedslisten har udvist stor forhandlingsvilje i spillet om finansloven, mener politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen. Til gengæld er hun ikke meget for at tale om, hvis ansvar det er, hvis ældreomsorg bliver forvandlet til en finansaftale med blå blok og dermed skattelettelser til erhvervslivet.

- Det betyder meget for os, at når man bruger skattekronerne ordentligt. Vi har hele vejen igennem udvist store forhandlings- og kompromis-vilje. Nogle gange må man stå fast, lyder det fra Enhedlistens frontfigur.

Se også: Løkke før forhandlinger: Amatøragtigt forløb

- Det har hele vejen igennem været sådan, at man kunne lave en aftale med Enhedslisten eller med blå fløj. Vi har udvist stor kompromisvilje. Lige nu diskuterer vi en eneste rettighed. Vi skal vide i Enhedslisten, at den holder vand. Regeringen står med et politisk valg.

- Men tror du på en rød aftale?

- Det er et politisk valg, som regeringen må træffe.

Se også: V og DF indbudt til forhandlinger

- Men I har jo også et politisk valg?

- Ja, det er klart, at vi har et politisk valg. Og jeg synes også, vi har udvist stor vilje.

- Er det kun regeringens skyld, hvis det ender med en blå aftale?

- Jeg ved ikke om man skal tale om skyld. Det er et politisk valg, regeringen står med. Jeg synes, vi i Enhedslisten er kommet med beskedne krav. Vi har haft fire krav om forbedringer til de ældre, og lige nu taler vi kun om ét.

Se også: Engell: Hvem sluger den store kamel?

- Men hvis nu din stædighed ender med at koste de indrømmelser, I har fået af regeringen, hvordan vil du så forklare det?

- Jeg synes, at vi har udvist både store forhandlings- og kompromisvilje. Men nogle gange må man også stå fast.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere