Kritiske politikere kommer ikke til Vollsmose

Annette Vilhelmsen er den eneste minister, der skal til Vollsmose i aften

Politikerne havde travlt med at kritisere det aflyste arrangement med Yahya Hassan på Vollsmose Bibliotek, men få af dem har nu tid til at komme og støtte op om digtoplæsning, nu hvor den bliver afholdt på H.C. Andersen-Skolen i Vollsmose. (Foto: Gorm Branderup / POLFOTO)
Politikerne havde travlt med at kritisere det aflyste arrangement med Yahya Hassan på Vollsmose Bibliotek, men få af dem har nu tid til at komme og støtte op om digtoplæsning, nu hvor den bliver afholdt på H.C. Andersen-Skolen i Vollsmose. (Foto: Gorm Branderup / POLFOTO)

Det aflyste arrangement i Vollsmose med den kontroversielle digter Yahya Hassan vakte harme over en bred kam af politikerne på Christiansborg.

Men i aften, hvor det hele løber af stablen, har de færreste tid til at komme og støtte den unge digters ytringsfrihed, som, ifølge politikerne, blev krænket, da arrangementet blev aflyst på Vollsmose Bibliotek.

Heller ikke justitsminister Morten Bødskov eller kulturminister Marianne Jelved har haft tid til at komme til arrangementet med Yahya Hassan i aften.

Således er social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen den eneste minister, der kommer til aftenens digtoplæsning, som i stedet bliver afholdt på H.C. Andersen-Skolen.

Se også: Politikere raser over aflyst Hassan-debat i VollsmoseSe også: TV: Ekstremist om Yahya Hassan: Han starter krig mod islam

Heller ikke retsordfører for Konservative, Tom Behnke, har tid til at komme forbi Vollsmose.

- Jeg skal til et andet arrangement, der har været planlagt meget længe, så jeg kan ikke. Det kunne ellers være relevant at se, hvad det er for noget, men jeg håber, at rigtig mange af de lokale synes, at det er interessant at komme til, siger Tom Behnke og understreger vigtigheden i, at de få ekstreme grupperinger ikke får lov at styre debatten - hverken i Vollsmose eller andre steder i landet.

- Vi lever i Danmark med et demokrati og en grundlov, hvor vi giver plads til holdninger og meninger. Vi kan blive sure på hinanden og skændes om tingene, fordi vi er dybt uenige, men vi griber aldrig til vold for at tryne andre til at have en anden holdning, siger Tom Behnke.

Vagthund Her er islamisternes danske dødsliste

Ved Dansk Folkeparti har værdiordfører Pia Kjærsgaard et planlagt møde om sin biografi og kan derfor ikke være til stede i aften. For hende er det vigtigste, at arrangementet bliver afholdt, og at det sker i Vollsmose.

- Jeg ved ikke, om det er vigtigt, at man kommer derud, men jeg synes, det er vigigt, at man siger sin mening om, at arrangementet naturligvis skal afholdes, fordi der har været for meget polemik om, at det ikke skulle afholdes. I Danmark må vi have et grundprincip om, at alle kan færdes overalt til de ting, de har lyst til og sige, hvad de har på hjertet, siger Pia Kjærsgaard, som ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over den selvransagelse omkring ytringsfriheden, der har bredt sig i forbindelse med Yahya Hassans udtalte kritik af det indvandrermiljø, han kommer fra.

- Prøv at se hvad Klaus Rifbjerg, Carsten Jensen, Inge Eriksen og alle de der koryfæer sagde i Politiken forrige søndag, hvor de bliver konfronteret med; Hvorfor må han (Yahya Hassan red.), når andre ikke må? De er i dén grad på den og det har de rigtig godt af, siger Pia Kjærsgaard, som har fuld tiltro til, at politiet nok skal holde god ro og orden i Vollsmose i aften.

Khader: Bødskov er en tøsedreng

Ud over de nævnte politikere vil en række andre lands- og lokalpolitikere møde op, heriblandt Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere