Johanne: Velfærden skades... 'Sådan er det jo'

Enhedslisten vrede over blå finanslov

Enhedslisten er skuffede over den blå finanslov. Det fortæller politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen på et pressemøde fra Christiansborg, der kommer som reaktion på den overraskende finanslovsaftalen mellem regeringen og blå blok.

- Det er en aftale, der indeholder nye skatterabatter til de store virksomheder. Penge, der naturligvis - for sådan er det jo - går fra vores fælles velfærd. Det er vi skuffede over. Og det er vi politisk uenige i, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Regeringen havde et politisk valg. De kunne vælge at lave en finanslovsaftale med Enhedslisten, der ville sikre ældre ret til bad mindst to gange om ugen, forsvare danske løn- og arbejdsvilkår igennem arbejdsklausuler og kædeansvar og skabe arbejdspladser og forbedre miljøet med igennem en grøn investeringsfond. Eller de kunne vælge højrefløjen og endnu flere skattelettelser. Regeringen valgte det sidste. Og det selvom, Enhedslisten så sent som i eftermiddag rakte en hånd ud for at indgå et kompromis med regeringen. Det svarede regeringen aldrig på, sagde Johanne Schmidt-Nielsen bl.a.

Johanne Schmidt-Nielsen langede også kraftigt ud efter Bjarne Corydon:

- Vi har at gøre med en regering, der gang på gang har bevist, at den har langt mere tilfælles med Lars Løkke end med os. Så måske er det ikke så overraskende.

Dog afviser Johanne Schmidt-Nielsen at ville stille mistillidsvotum til regeringen.

Se også: Blå finansov på plads

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere