Holger K.: Bedre aftale med Johanne

Finanslovaftalen med VK er ikke så god som den aftale, regeringen kunne indgå med EL, mener Holger K. Nielsen

Holger K. Nielsen udtrykte tilfredshed med den indgåede aftale, en kunne ikke dy sig for at sige, at en aftale med Johanne Schmidt og Enhedslisten havde været bedre.(Polfoto)
Holger K. Nielsen udtrykte tilfredshed med den indgåede aftale, en kunne ikke dy sig for at sige, at en aftale med Johanne Schmidt og Enhedslisten havde været bedre.(Polfoto)

Mens finansminister Bjarne Corydon (S) og Margrethe Vestager (R) var klare i deres opbakning til den overraskende finanslovaftale med Venstre og De Konservative, så er SF's skatteminister Holger K. Nielsen mere forbeholden.

Den tidligere SF formand fastslår, at han er tilfreds med finanslovaftalen, men han ville stadig hellere have lavet en aftale med Enhedslisten.

- Den aftale, vi har fået her, er ikke så god, som den vi kunne have fået med Enhedslisten, men den er i orden, for vi får stadig et løft i velfærden, og det kan vi være meget godt tilfredse med, siger Holger K. Nielsen.

SF er det af de tre regeringspartier, som har haft sværest ved de sidste to års mange aftaler med blå blok. Og også denne gang må SF se en aftale med Enhedslisten ende med at blive ændret og i stedet indgået med blå blok.

Det skete også med skatteaftalen, hvor Venstre i 11. time vente tilbage til forhandlingsbordet og indgik en aftale for næsen af Enhedslisten.

Holger K. Nielsen lægger dog ansvaret for udviklingen på Enhedslistens skuldre:

- Det gælder i politik, som det gør i livet i øvrigt, at man skal kende sin besøgelsestid, siger han med henvisning til Enhedslisten.

- Men de kunne ikke beslutte sig, og derfor blev vi nødt til at indgå en aftale med de borgerlige partier, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere