Enhedslisten og regeringen går til køjs uden aftale

Finanslovsforhandlingerne står i stampe. Det er stadig spørgsmålet om to ugentlige bade til ældre, der synes at skille vandene

Johanne Schmidt-Nielsen ses her, da hun ankom til dagens sidste forhandlinger i Finansministeriet mandag aften klokken 20. (Foto: Anthon Unger)
Johanne Schmidt-Nielsen ses her, da hun ankom til dagens sidste forhandlinger i Finansministeriet mandag aften klokken 20. (Foto: Anthon Unger)

Det lykkes ikke regeringen og Enhedslisten at nå til enighed om en finanslov mandag aften.

Den besked gav Johanne Schmidt-Nielsen (EL) pressekorpset på Christiansborg kort efter klokken halv ti.

- Nej, der er ikke nogen aftale mellem regeringen og Enhedslisten på nuværende tidspunkt, siger hun.

Hun afviser dog, at der er tale om et sammenbrud i forhandlinger.

- Vi fortsætter forhandlingerne i morgen, lyder det.

Kaotisk dag
Pausen kommer efter en kaotisk dag på stengangen i Finansministeiret.

Først fremlagde regeringen et udspil til sidste runde forhandlinger, som bl.a. indeholdt et løfte om to ugentlige bade til landets ældre.

Men det løfte mente Enhedslisten ikke holdt vand. Partiet kræver, at de ældre får et descideret retskrav på de to bade. Og derfor afviste Johanne Schmidt-Nielsen og co. foreløbig at lægge stemmer til finansloven for 2014.

- Når regeringen lover to ugentlige bade, så skal det ikke være noget med, at sådan er det ikke er rigtig alligevel, påpeger Johanne Schmidt Nielsen.

Samtidig gentog hun sin trussel fra tidligere i dag om, at hun er villig til at presse regeringen til et folketingsvalg.

- Den kan beslutte sig for at udskrive valg, slog hun fast.

Der hersker fortsat den mulighed, at regeringen går sammen med de borgerlige partier om finansloven. En mulighed som Johanne Schmidt-Nielsen heller ikke vil udelukke.

- Regeringen skal træffe et valg. Ønsker de en aftale med Enhedslisten eller ønsker de en aftale med Venstre og De Konservative, påpeger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere