Corydon: Enhedslistens argumenter er spin

Bjarne Corydon siger inden møde med Venstre om finansloven, at han ikke forstår Enhedslistens spin-argumenter

Finansminister Bjarne Corydon (S) indleder modvilligt forhandlinger om finansloven med Venstre og Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti først på eftermiddagen tirsdag.

- Det er ikke fordi, vi ønsker en aftale med de partier, men hvis Enhedslisten siger nej til at indgå en aftale med os, er det vores simple pligt at afsøge andre muligheder, siger Bjarne Corydon.

På spørgsmålet om, hvorvidt en aftale med Venstre er realistisk, svarer han:

- Det kommer an på, om Venstre er pragmatisk og er klar til at gå på kompromis. For det er klart, at Venstre ikke kan få al deres politik igennem med en S-regering.

- De kan få indrømmelser, det præsenterer vi dem for en mulighed for. Ikke fordi vi bryder os om det, men fordi EL ikke vil sparke den bold i mål, som vil være til gavn for ældre, jobskabelse, kræftramte børn og mange andre ting, siger Bjarne Corydon.

I 2012 gav regeringen 500 millioner kroner til kommunerne, som skulle bruges på daginstitutionerne. Pædagogernes fagforening, Bupl, har lavet en række undersøgelser i kommunerne, som viser, at kun halvdelen er blevet brugt til at forbedre dagtilbuddene.

Derfor vil Enhedslisten gerne have, at minimumrettigheder som to bade om ugen til de ældre skal skrives ind i serviceloven, så de ældre er sikre på, at de har ret til den service.

- Til det argument vil jeg sige, at det er ikke et rigtigt argument. Det er spin, siger finansministeren.

- Vi vil meget nødig bruge en milliard kroner mere på ældrepleje, og det, der så sker, er, at vi ender i bureaukrati og tyranni, som man har været så kritisk overfor i ældreplejen.

Han forklarer, at regeringens model bliver strammere, og kommunerne skal dokumentere, hvad de bruger pengene på. Bruger kommunerne dem ikke på de ældre, tager regeringen pengene fra dem igen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere