LO-formand: EL er dumpet

LO-forbund giver Enhedslisten skylden for blå finanslovaftale. De er dumpet i politisk håndværk, lyder det

Enhedslisten er dumpet, lød budskabet fra LO-formand Harald Børsting.(Foto: Niels Hougaard)
Enhedslisten er dumpet, lød budskabet fra LO-formand Harald Børsting.(Foto: Niels Hougaard)

Fagbevægelsen er skuffet over Enhedslisten. Formændene for de største LO-forbund - 3F, HK og Dansk Metal - lægger ansvaret for den blå finanslovaftale på Enhedslistens skuldre.

- Den bedste finanslov i årevis var et mulehår fra at blive til noget, men Enhedslisten tabte det hele på gulvet. De skulle have slået til, da de havde chancen, siger formanden for HK, Kim Simonsen.

LO's formand, Harald Børsting, er tilfreds med højere beskæftigelsesfradrag og fokus på jobskabelse i finansloven. Men han ærgrer sig over, at de gode perspektiver i den skitserede aftale mellem regeringen og Enhedslisten ikke lykkedes med at komme igennem.

- Det var en historisk god aftale, der her røg på gulvet. Både når det gælder bekæmpelse af social dumping, styrkelse af den danske model og skabelse af nye grønne job, stod vi over for de største forbedringer i mange år, siger han i en meddelelse.

Harald Børsting tilføjer, at udfordringerne på arbejdsmarkedet ikke forsvinder, fordi en aftale falder på gulvet.

- Jeg forventer, at regeringen og Enhedslisten hurtigt i det nye år kommer tilbage på sporet i kampen for at stoppe den sociale dumping, der undergraver danske løn- og arbejdsforhold, siger han.

Formanden for 3F, Per Christensen, undrer sig over, at Enhedslisten ikke ville være med til at styrke kampen mod social dumping:

- Der er faktisk et flertal i folketinget til at styrke indsatsen mod social dumping, men det kræver, at Enhedslisten er med. Når de ikke er med, så betaler de mange danske lønmodtagere, der udsættes for unfair konkurrence, prisen, siger Per Christensen.

Formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, mener at Enhedslisten er dumpet i disciplinen "politisk håndværk:

- Det er fuldstændig uforståeligt, at Enhedslisten ikke kunne se, hvor god en aftale, regeringen havde lagt frem for dem. De overspillede deres kort, og på trods af, at vi var mange, der advarede dem i god tid, så lyttede de ikke til advarslerne.

- Der er for mig at se ingen tvivl om, at det er elendigt politisk håndværk, siger Claus Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere