LA: Du svigter boligejerne, Løkke

Skarp kritik af V og K's støtte til finansloven

Løkke kritiseres af Liberal Alliance efter finansloven. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Løkke kritiseres af Liberal Alliance efter finansloven. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er et kæmpe svigt af boligejerne, at Lars Løkke Rasmussen først skarpt kritiserede regeringens planer for de skandaleramte ejendomsvurderinger - for siden at gå med i en finanslovsaftale, der gennemfører planerne.

Det mener Liberal Alliances skatteordfører Ole Birk Olesen, der langer ud efter Venstre og De Konservative ovenpå finanslovsaftalen mellem de to partier og regeringen.

- Vi er meget kritiske over for, at regeringen vil fortsætte med at opkræve ejendomsskatter på et fejlagtigt grundlag - og vi har Rigsrevisionens ord for, at 41 pct. af vurderingerne er for høje. Vi troede, Venstre delte vores holdning, siger Ole Birk Olesen.

Se også: Det betyder den blå finanslov for digSe også: Raser over Johanne

- I sidste uge var der meget knoppede ord fra V og K, som vi var enige i. Brian Mikkelsen brugte ord som, at det var et slag i ansigtet på boligejere og en katastrofe for boligmarkedet. Og Lække kritiserede det også og problematiserede, at man opkræver mere, end loven tillader. Jeg undrer mig dybt, dybt over, hvordan man den ene uge kan bruge de ord for så i næste uge at hjælpe regeringen med at få lovforslaget igennem i salen, siger Ole Birk Olesen.

Han kalder det et svigt af de danske boligejere.

- Jeg synes, Lars Løkke Rasmussen svigter boligejerne. Og det, der står tilbage, er, at der kun er et parti her i landet, som boligejerne kan stole på.

Peter Christensen lægger ikke skjul på, at der er tale om et kompromis for Venstres vedkommende.

- Vi er uenige i den måde, regeringen griber ejendomsvurderingerne an og konstaterer, at de har lavet en aftale med Enhedslisten. Men en forudsætning for, at vi kunne lave en finanslov med skattelettelser til både danskerne og de danske virksomheder, var, at accepterede, at stemme gult. Det betyder, at vi ikke stemmer for lovforslaget, men vi har stadig vores holdninger til det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere