Kilder: Venstre får attraktivt tilbud af regeringen

Ekstra Bladet erfarer, at regeringen er klar til at komme nogle af Venstres krav i møde i spillet om finansloven

Regeringen kommer nogle af Venstres krav i møde i finanslovsforhandlingerne. Det erfarer Ekstra Bladet fra centrale regeringskilder i spillet om finansloven, som netop nu udspiller sig på Christiansborg.

Det drejer sig efter alt at dømme om erhvervsskattelettelser, der fremrykkes et år og derfor træder i kraft allerede næste år.

- Der er tale om et meget attraktivt tilbud, som Venstre får svært ved at sige nej til, siger en centralt placeret regeringskilde til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets er Lars Løkke lige nu meget fristet til at tage regeringen på ordet og indgå en aftale med Corydon og co.

Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen ønsker at kommentere direkte, hvordan Venstre imødekommes.

- Jeg har slet ikke nogen fornemmelse, andet end at vi er blevet inviteret til et møde kl. 14.30, og der møder vi selvfølgelig op og hører, hvad regeringen har at sige, siger Lars Løkke Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Hvor meget skal der til for at lande en aftale med jer?

- Nu møder vi foreløbig op og hører, hvad regeringen har at sige til os. Da vi var der sidst, sagde vi jo, at en fin entrébillet ville være at fremrykke vækstpakken fra foråret.

Helle Thorning var ligeledes ordknap, da Ekstra Bladet mødte statsminister Helle Thorning-Schmidt:

- Vi har en god skitse til Enhedslisten, det er den, vi synes, er bedst. Men vi skal jo have et flertal, så nu prøver vi også med Venstre og Dansk Folkeparti, lød det fra statsministeren.

Formanden for de radikale, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, bekræftede dog, at der var et tilbud - uden at gå i detaljer:

- Derfor vil vi selvfølgelig også lægge et tilbud frem til de borgerlige, som de kan have en interesse i, sagde hun foran Folketingssalen til Ekstra Bladet.

Se også: Johanne: Vi har være kompromis-villigeSe også: Løkke før forhandlinger: Amatøragtigt forløb

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere