Uffe Elbæk danner et nyt parti...

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk danner et nyt parti

Det er i en pressemeddelelse, at den tidligere og selvgåede radikale kulturminister Uffe Elbæk danner et nyt grønt parti i dansk politik.

Blot få dage før årsdagen for sin afgang som minister den 5. december sidste år, annoncerer Elbæk, at det nye parti er blevet døbt 'Alternativet'.

Den radikale Elbæk valgte sidste år at trække sig som minister efter det kom frem, at han havde lidt for tætte bånd til Akademiet for Utæmmet Kreativiet - også kaldet AFUK - som flere gange blevet hyret til div. arrangementer for Kulturministeriet.

Se også: Elbæk giver Margrethe fingeren

Partiet Alternativet vil arbejde for en bæredygtig omstilling, hvor brug af naturressourcer skal begrænses.

- Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer, som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til.

- Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer, siger den tidligere kulturminister Uffe Elbæk, der i september meldte sig ud af De Radikale og har fortsat som løsgænger i Folketinget.

Derudover vil partiet gøre det mere attraktivt for selvstændige at stifte nye virksomheder.

- Foruden at Danmark skal være et endnu mere bæredygtigt land, vil vi i Alternativet også arbejde for, at vi bliver et langt, langt mere entreprenant land.

- Og det er ikke bare de unge, der skal have vakt deres indre iværksætter. Det er os alle sammen, siger Elbæk, der som stifter af Kaospiloterne selv har en iværksætter i maven.

Han måtte i december 2012 gå af som kulturminister. Det skete efter, at Elbæk blev beskyldt for nepotisme, da det kom frem, at han havde placeret fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand var ansat.

Se også: Bagom Elbæks exit: Isdronningen styrer med hård hånd

Statsrevisorerne frikendte senere Uffe Elbæk for inhabilitet i sagen.

Uffe Elbæk tog efterfølgende orlov fra Folketinget, og da han vendte tilbage, blev han De Radikales ordfører for uddannelse, forskning og innovation samt nordisk samarbejde.

17. september 2013 annoncerede Uffe Elbæk, at han havde meldt sig ud af Det Radikale Venstre. Han er fortsat folketingsmedlem, men nu som løsgænger. Ved det nylige kommunalvalg stemte han socialdemokratisk på Frederiksberg.

Alternativets talspersoner er ud over Elbæk Josephine Fock, der er sekretariatschef i Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) samt Torsten Gejl, der er direktør i virksomheden OCN.

Se også: Elbæk scorer kassen - uden at skulle lave noget

Partiet præsenteres onsdag formiddag ved et pressemøde på Christiansborg.

Her vil partiet fremlægge de overordnede politiske tanker og værdier bag Alternativet. Samtidig vil partiet redegøre for, hvordan man vil sikre, at Elbæks parti kommer på stemmesedlen ved næste valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere