SF-formand: Digtoplæsning vigtigere end finanslov

Annette Vilhelmsen forklarer på Facebook, hvorfor hun hellere ville høre digte end at forhandle finansloven på plads

Annette Vilhelmsen mener ikke, det var forkert af hende, at hun ikke var fysisk til stede ved finanslovsforhandlinger. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annette Vilhelmsen mener ikke, det var forkert af hende, at hun ikke var fysisk til stede ved finanslovsforhandlinger. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Tirsdag blev en dramatisk aften i dansk politik, da regeringen indgik en finanslovsaftale med Venstre og De Konservative og dermed endnu engang lukkede Enhedslisten ud i kulden.

Se også: Banker: Finanslov ændrer ikke det store

Men det er dog langt fra kun Johanne Schmidt-Nielsen og co., der må føle sig ude i kulden. SF må nemlig endnu engang kigge langt efter deres aftryk på en aftale.

Derfor har det undret mange, at Annette Vilhelmsen overhovedet ikke har været fysisk til stede ved forhandlingerne og tirsdag valgte at prioritere et arrangement i Vollsmose med digteren Yahya Hassan.

Se også: Engell: Helt afgørende aften i dansk politik

En af kritikerne er Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell:

- Det virker bizart, at toppolitikerne sidder og forhandler en ny blå finanslov på plads, mens Anette Vilhelmsen sidder og hører digtoplæsning ovre i Vollsmose. Det er jo fint nok at hun sidder der som integrationsminister, men det virker bare absurd, når hun er den formand, der har mest på spil i de her forhandlinger, at hun så ikke sidder med ved bordet. Det virker på en eller anden måde verdensfjernt.

Se også: Her er du forskellene på den røde og blå finanslov

Men SF-formanden tager nu til genmæle, fordi visse personer har stillet spørgsmålstegn ved hendes evner som leder af et regeringsparti.

Hun mener ganske enkelt, at hun ikke kunne tillade sig at blive væk fra Odense og høre digteren:

Se også: EL vil fortsat støtte regeringen

- For mig som integrationsminister var det afgørende at være til stede til så vigtigt et arrangement. Som den massive dækning i medierne også viser, er det en helt central diskussion om ytringsfrihed og demokratiske værdier også på integrationsområdet – skulle jeg så have holdt mig væk som minister for området? Nej.

Men uanset hvad skal hun nu forsøge at overbevise sine vælgere og øvrige partifæller om, at SF stadig skal være en del af regeringen, da der helt sikkert er en del, der vil stille spørgsmålstegn ved, om det værdifuldt for partiet at sidde med magten.

Se også: Se Johannes desperate forslag til Corydon

Hovedforhandleren for SF, skatteminister Holger K. Nielsen, lød i hvert til at være mindre tilfreds med, at partiet nu har indgået en aftale med Lars Løkke Rasmussen og Lars Barfoed tirsdag aften:

- Jeg ville have foretrukket en aftale med Enhedslisten. Og jeg stod jo her i går og appellerede meget, meget kraftigt. Nærmest tryglede dem om at sige ja til det tilbud, som lå. For det var et godt tilbud, som gav forbedringer, som EL og regeringen har. Men de kunne ikke beslutte sig. De kendte ikke deres besøgelsestid.

Se også: Johanne: Velfærden skades... 'Sådan er det jo'

- Og når man ikke gør det i politik - og i øvrigt i livet - så kan der komme konsekvenser. Derfor var vi nødt til at gå sammen med de borgerlige partier. Den er efter min mening ikke så god, som den vi kunne have fået sammen med EL. Men den er i orden, fordi der er et løft af velfærden, lød det fra skatteministeren sent tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere