Økonomisk overvismand roser regeringen: Går til kanten

Med finansloven har vismændene fået det, som de ønskede - selv om regeringen tidligere afviste deres råd

Thornin og co. får ros af de økonomiske vismænd. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thornin og co. får ros af de økonomiske vismænd. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Overvismand og medlem af Det Økonomiske Råd, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, roser regeringen for at have taget spenderbukserne på i den nye finanslov ifølge Børsen.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen og de øvrige vismænd har flere gange anbefalet regeringen at lempe finanspolitikken, og sende flere penge ud i økonomien for at give den svage vækst et rygstød.

Overvismanden skønner, at aftalen mellem regeringen samt Venstre og De Konservative vil tilføre økonomien yderligere cirka to milliarder kroner i 2014.

- Vi er meget positivt stemt over for, at regeringen går så langt, som den selv mener at kunne i forhold til budgetloven. Regeringen går til kanten af af finanspolitikken, så den er så stimulerende for den økonomiske aktivitet som muligt, siger han til Børsen.

Så sent som i oktober afviste regeringen ellers for anden gang Det Økonomiske Råds anbefaling om en ekspansiv finanslov for næste år.

Beregninger fra bankøkonomer viser ifølge Børsen, at finanslovaftalen sender op til 3,5 milliarder kroner mere ud i økonomien sammenlignet med regeringens første finanslovforslag i august.

Danske Banks cheføkonom vurderede umiddelbart efter tirsdagens aftale, at den vil øge den økonomiske vækst næste år med op til 0,2 procentpoint.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger til Børsen, at finansloven er "landet tættere på vismændenes anbefalinger end først planlagt".

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere