Engell: Helt afgørende aften i dansk politik

Et vendepunkt for regeringen, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator

Hans Engell vurderer finanslovsaftalen for 2014 (Foto: Thomas Borberg)
Hans Engell vurderer finanslovsaftalen for 2014 (Foto: Thomas Borberg)

Det var en helt afgørende aften i dansk politik, da finansminister Bjarne Corydon tirsdag aften indgik en finanslovsaftale med Venstre og De Konservative. Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

– Man må sige, at det var en helt afgørende aften og et vendepunkt for denne regering. Vi har nu en regering uden parlamentarisk grundlag, siger Hans Engell og forklarer:

– Regeringen overlever alene, fordi V og K bærer finansloven igennem. Og der er ikke en eneste stor, politisk sag, som skal forhandles hjem sammen med EL i 2014. Lige fra EU’s patentdomstol til produktivitetskommission til en mere effektiv offentlig sektor. Alt skal gennemføres sammen med Løkke, siger Hans Engell.

Se også: Blå finansov på plads

Den politiske kommentator vurder, at Corydons og Enhedslistens nedstirringskonkurrnce om de ældre endte i den blå aftale.

– Det, vi oplevede mandag aften, var et sandhedens øjeblik. Corydon ville ikke give et egentligt retskrav til de ældre. Og derfor skulle enten han eller Johanne sluge en meget stor kamel. Dermed vidste enhver, at VK ville være let at få en aftale på plads med.

Derudover var det ifølge Engell sigende, at SF’s formand var helt væk fra forhandlingerne.

– Man må sige, at det hele sættes i relief, når Annette Vilhelmsen sidder og hører på digte i Vollsmose, mens andre toppolitikere er ved at strikke en mørkeblå finanslov sammen. Det er højst forunderligt, når SF om nogen har haft noget på spil.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere