Elbæk præsenterer parti uden program

Med det nye parti 'Alternativet' vil Uffe Elbæk nu fokusere på iværksætteri og miljøet

Uffe Elbæk præsenterede i dag det nye parti 'Alternativet', som han er initiativtager for, uden at han havde et egentligt partiprogram. Det bliver udformet frem mod Folketingsvalget, når partiet har været ude og snakke med vælgerne, siger han. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
Uffe Elbæk præsenterede i dag det nye parti 'Alternativet', som han er initiativtager for, uden at han havde et egentligt partiprogram. Det bliver udformet frem mod Folketingsvalget, når partiet har været ude og snakke med vælgerne, siger han. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk blev løsgænger tilbage i september, fordi han ikke længere kunne se sig selv i partiet.

Han ønskede sig dengang en mere 'gennemsigtig, mangfoldig og entreprenant politisk kultur', hvor han kunne få lov til at 'kalde en skovl for en skovl'.

Nu har han startet sit eget parti 'Alternativet', som han i dag præsenterede for pressen og andre interesserede på Christiansborg sammen med sin nye partifælle Josephine Fock.

- Det er et forsøg på at skabe en anden vækstdagsorden. Hvis vi bare vækster os ud af kristen, så vækster vi os lige ud over kanten. Vi bliver nødt til at tænke i bæredytighed, hvor vi ikke bruger flere ressourcer, end vi genererer, siger Uffe Elbæk i dag som initiativtager og talsperson for det nye parti.

Se også: Elbæk smækkede døren: Sagde intet til Margrethe

Med 'Alternativet' vil Uffe Elbæk gå efter en grøn politisk dagsorden, der forkuserer på iværksætteri. Desuden vil partiet overordnet forsøge at gøre op med den gældende politiske kultur og skabe mere gennemsigtighed.

- Det er klart, at det ikke er noget, som man ændrer fra den ene dag til den anden, siger Uffe Elbæk.

De konkrete bud på, hvordan den politik skal føres ud i livet, lader da også vente på sig.

Partiet har nemlig ikke noget partiprogram, men formanden fastslår, at 'Alternativet' vil arbejde for 'en ny politisk kultur'.

Se også: Pia K.: Træk dig helt, Elbæk

Strukturen minder en smule om dengang Naser Khader som afspringer fra Radikale præsenterede 'Ny Alliance', der heller ikke havde noget partiprogram.

- For det første er det vigitgt, at vi er meget præcise på vores værdigrundlag, og hvad formålet med partiet og vores vigtigste dagsordener er, lød det fra Uffe Elbæk, der forklarede, at 'Alternativet' står klar til at forhandle på begge sider af midten, men i udgangspunktet støtter den siddende regering.

For at samle støtte frem mod Folketingsvalget går turen nu rundt til de større byer, hvor partiet vil holde oplæg og møder for borgerne, for at sprede deres budskaber og samle inspiration til, hvordan deres partiprogram skal se ud.

Se også: Bagom Elbæks exit: Isdronningen styrer med hård hånd

1 af 2 Uffe Elbæk præsenterede 'Alternativet' sammen med et af partiets andre talspersoner, Josephine Fock. Det sidste ansigt for partiet er Torsten Gejl, der ligesom Elbæk har været aktiv i Fronløberne og er uddannet ved KaosPiloterne. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
2 af 2 Uffe Elbæk præsenterede i dag det nye parti 'Alternativet', som han er initiativtager for, uden at han havde et egentligt partiprogram. Det bliver udformet frem mod Folketingsvalget, når partiet har været ude og snakke med vælgerne, siger han. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere