DF bifalder ministers udtrædelse af bestyrelse

Udviklingsordføreren fra Dansk Folkeparti er glad for, at Rasmus Helveg Petersen træder ud af GGGI og håber, den ministeren også vil trække støtten til organisationen

Den nye udviklingsminister har efter en uge i sit nye job valgt, at han ikke vil repræsentere Danmark i Global Green Growth Institutes (GGGI) bestyrelse.

Se også: Minister forlader GGGI-bestyrelse

Det, mener Hans Kristian Skibby, der er Dansk Folkepartis udviklingsordfører, er en klog beslutning. Han synes nemlig, det er mærkeligt, at Danmark overhovedet har haft ministre til at sidde i bestyrelsen i GGGI:

- Jeg kan kun bifalde den beslutning, fordi jeg hele tiden har undret mig over, hvorfor det overhovedet skal sidde en minister i en NGO-organisations bestyrelse.

Udviklingsministeriet måtte i går opleve, at chefen sagde op – det var ikke sket, hvis Hans Engell havde siddet på posten. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Meninger Jeg var aldrig gået af frivilligt

- Jeg synes, at det svarer til, hvis miljøministeren sad i Greenpeaces bestyrelse, hvis de skulle have sådan en. Det giver simpelthen for meget flimmer i forhold til, hvordan vores midler bliver brugt, siger Hans Kristian Skibby til Ekstra Bladet.

Han giver samtidig udtryk for, at der nu kan mangler en beslutning at tage fra den nye minister i forhold GGGI.

- Nu mangler vi kun en fornuftig beslutning, at Danmark ikke fornyer støtten til GGGI. Det vil være en rigtig god begyndelse for ham i sit nye job, lyder det fra udviklingsordføreren.

Alting sejler (stadig) i Løkkes klimafond. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Rapporten: GGGI har alvorlige økonomiske problemer

Selv om Rasmus Helveg Petersen har besluttet, at det i fremtiden skal være en embedsmand og ikke ministeren selv, der skal sidde i bestyrelse i GGGI, så mener Hans Kristian Skibby ikke, det også skal betyde Lars Løkke Rasmussen skal forlade organisationen:

- Så længe han er kandidat til statsministerposten, der må han selv bestemme, hvad han laver i sin fritid. Jeg er dog ikke tvivl om, hvad jeg ville have gjort. Jeg ville nemlig have trukket stikket for længst.

1 af 2 Hans Kristian mener, at Lars Løkke Rasmussen må gøre det, som han har lyst til. Men han var selv trådt ud af GGGI, hvis det havde været ham. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere