Raser over Johanne

De sociale medier koger over med reaktioner ovenpå, at Enhedslisten ikke fik lavet finanslov med regeringen

Johanne Schmidt-Nielsen varmer op til at Enhedsliste-folk kan stille op til EU-valg.  (Foto: Mik Eskestad/JP)
Johanne Schmidt-Nielsen varmer op til at Enhedsliste-folk kan stille op til EU-valg. (Foto: Mik Eskestad/JP)

- Du er så ynkelig, at det er til og brække sig over. Du har lige stået og sagt, at hvis de vil have et valg, så må de jo det (S). Hvorfor gør du så ikke noget ved det. Eller sidder du bare fast på løn-taburetten som så mange andre i folketinget.

Se også: SF-formand: Digtoplæsning vigtigere end finanslov

Sådan lyder det på Johanne Schmidt-Nielsens facebook-profil fra Thomas Kristensen ovenpå, at Enhedslisten forpassede chancen for at indgå en finansaftale med regeringen, der i stedet valgte at indgå den med Venstre og De Konservative.

Men han er dog langt fra den eneste vælger, der er skuffet over regeringens støtteparti. Det flyder nemlig over med kommentarer, der giver udtryk for, at Johanne Schmidt-Nielsen og co. har håndteret deres forhandlinger dårligt.

Se også: Her er du forskellene på den røde og blå finanslov

Her kommer et lille udpluk:

- Om man er uenig med regeringen eller ej ændrer ikke på, at Enhedslisten nu har sat sig udenfor indflydelse. Selvmål?, skriver Ulla Bjergstrøm.

- Hvis I havde vist vilje til at opnå nogle konkrete resultater, var I nok ikke blevet gået. Jeg er heller ikke stolt af finansloven, som den blev, men jeg tror, at kommunalvalget er steget jer til hovedet. Med andre ord: havde I nu været konstruktive i stedet for at være børnehave-sure, havde den vise sikkert fået en anden ende, skriver Poul Erik Kristensen.

Se også: LO-formand: EL er dumpet

- Trist, at I altid skal bakke ud lige i sidste øjeblik. Du skal ikke beskylde nogen for noget, du ikke selv ville gå med i. I havde chancen til at sætte jeres præg, skriver Sofie Saunte Mortensen.

- Er rigtig, rigtig skuffet Johanne Schmidt-Nielsen, det må jeg indrømme. Havde forventet, at I fik en aftale i hus. Mon ikke det snart var på tide, at vi får det valg, skriver Kim Jensen.

Se også: Se Johannes desperate forslag til Corydon

- Helt ærligt JSN (Johanne Schmidt-Nielsen, red.). Du kan jo bare sørge for, der bliver udskrevet valg, nu har vi hørt på dine sure opstød siden valget, men du gør intet, vælt regeringen, skriver Inge Elisabeth Kuhlmann Wollman.

Den kommende tid må vise, om Johanne Schmidt-Nielsen og resten af Enhedslisten stadig har intentioner om at holde hånden under regeringen.

Se også: EL vil fortsat støtte regeringen

Johanne Schmidt-Nielsen skriver selv på sin Facebook, at det undrer hende, 'at en socialdemokratisk ledet regering ikke vil sikre, at de arbejdspladser, vi skaber for danske skattekroner, de rent faktisk bliver på danske løn og arbejdsvilkår'.

- Ligesom det undrer mig, at regeringen ikke kan forstå, at hvis vi sammen lover de ældre, at de kan komme i bad minimum to gange om ugen, så skal det løfte være skudsikkert. Luftige aftaler, der aldrig rigtig bliver til virkelighed, har der været nok af, skriver hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere