Thorning gnider salt i Enhedsliste-såret

Statsministeren har netop holdt pressemøde, og hun brugte tiden på at understrege, at Enhedslisten burde have slået til - og at højrefløjen godt kunne sikre de ældre en milliard kroner.

(Foto: Ekstra Bladet).
(Foto: Ekstra Bladet).

Statsminister Helle Thorning har netop holdt sit pressemøde, og hun indledte med at gnide salt i Enhedslistens finanslovssår.

Som noget af det første har statsministeren fortalt, at der er afsat en milliard kroner til ældrepleje i finansloven med Venstre og Konservative.

Se også: LA: Du svigter boligejerne, LøkkeSe også: Holger K frikender sin formand: Hun havde et 'ærinde' i Odense

Hun understreger, at det er en forudsætning, at pengene går til de ældre. Altså det, som var det altafgørende punkt for Enhedslisten, og som i sidste ende betød, at partiet blev valgt fra som partner i næste års finanslov.

- Den her milliard skal bruges til ældrepleje. Vi vil kræve dokumentation for, hvad pengene bliver brugt til, så vi har sikkerhed for, at hjælpen når ud til dem, vi gerne vil hjælpe, har Helle Thorning sagt for kort tid siden.

- Vi fremlagde et attraktivt tilbud til Enhedslisten, og der er ingen tvivl om, at vi har opfyldt rigtig mange af Enhedslistens ønsker. Ikke mindst ønsket om en fremstrakt hånd til de ældre, har statsministeren netop sagt.

Se også: Det betyder den blå finanslov for digSe også: Raser over Johanne

Helle Thorning fortsætter med at udstille Enhedslisten, alt det hun kan, og har netop igen fortalt, at højre side i Folketinget godt kunne finde ud af, at få den famøse milliard med i aftalen.

- Danmark skal jo have en finanslov, og med den aftale, vi har indgået, får vi en god finanslov med en ældre-milliard.

Statsministeren har tilsyneladende rigeligt med salt, og drysser det med gavmild hånd i Enhedslistens blodrøde sår:

- Jeg er nødt til at sige, at det handler om Enhedslistens ultimative krav. Det er svært at forhandle med nogen, der har ultimative krav. Enhedslisten burde have slået til.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere