Blå finanslov på plads

Regeringen, Venstre indgår aftale om finansloven for 2014

Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har givet hinanden håndslag. (Foto: Jens Dresling)
Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har givet hinanden håndslag. (Foto: Jens Dresling)

Det blev en blå finanslov.

Regeringen har indgået aftale med Venstre og De Konservative om finansloven 2014.

Højere fradrag

Dramaet om finanslovsforhandlingerne steg gennem aftenen i intensitet, ind til en blå finanslov blev præsenteret omkring kl. 22.00 Dermed er finansloven for 2014 aftalt mellem regeringen, Venstre og De Konservative. Samtidig er Enhedslisten skudt ud i kulden.

Aftalen kom på plads, efter De Konservative tirsdag aften blev indbudt af finansminister Bjarne Corydon til forhandlinger ovenpå mere end fem timers forhandlinger mellem regeringen og Venstre.

- Der er indgået en fornuftig og meget solid finanslovsaftale. Vi får fuldt ud gennemført det løft af velfærden, som vi har ønsket, lød det fra finansminister Bjarne Corydon efter de seje forhandlinger.

Finanslovsaftalen betyder bl.a. en fremrykning af initiativer for 900 mia. til erhvervslivet - herunder afgiftslettelser. Og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, var efter præsentationen da også en glad mand.

- Nu er vi gået efter at få en god aftale, som er en aftale, der giver afgifts- og skattelettelser for 2,2 milliarder kroner. Vi har hele tiden forfulgt tanken om flere arbejdspladser, og det får vi nu ved at fremrykke vækstplanen, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Mere mellemfornøjet var SF's Holger K. Nielsen imidlertid:

- Jeg ville have foretrukket en aftale med Enhedslisten. Og jeg stod jo her i går og appellerede meget, meget kraftigt. Nærmest tryglede dem om at sige ja til det tilbud, som lå. For det var et godt tilbud, som gav forbedringer, som EL og regeringen har. Men de kunne ikke beslutte sig. De kendte ikke deres besøgelsestid. Og når man ikke gør det i politik - og i øvrigt i livet - så kan der komme konsekvenser. Derfor var vi nødt til at gå sammen med de borgerlige partier. Den er efter min mening ikke så god, som den vi kunne have fået sammen med EL. Men den er i orden, fordi der er et løft af velfærden.

Se også: Udskyder møde med DF: Forhandlinger med Løkke trækker udSe også: Johanne: Vi har være kompromis-villigeSe også: Kilder: Venstre får attraktivt tilbud af regeringen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere