Truet af kup: S-borgmester vil forhandle med rival

Borgmesterskifte i Nyborg er udskudt til lørdag. S-borgmester truer med at forlade konstitueringsforhandlinger

Nyborgs socialdemokratiske borgmester, Erik Christensen, har ikke tænkt sig at afgive borgmesterkæden til Venstres Kenneth Muhs uden kamp. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Dramaet omkring borgmesterposten i Nyborg startede fredag morgen, da byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen hoppede fra Socialdemokraterne over til Venstre. Dermed ligger Kenneth Muhs pludselig til at kunne indfinde sig på borgmesterkontoret fra nytår af.

Men Erik Christensen mener, at hele affæren er udemokratisk, og han har ikke frivilligt tænkt sig at forlade posten.

- Partierne i den røde blok har sagt til Venstre, at såfremt Venstre vælger at benytte en overløber til at desavouere vælgernes afgørelse den 19. november, så ønsker vi ikke at indgå i konstitueringsforhandlingerne, siger han til Fyens Stiftstidende.

Han har nu har givet Venstre et tilbud, som de skal tygge på natten over.

- Hvis Venstre vælger at holde fast i mig som borgmester, så er vi indstillede på at genåbne den konstitueringsaftale, som Venstre har skrevet under på, og se, om der er ting, der kan reguleres. Og det vil Venstre overveje til i morgen, siger Erik Christensen.

Rød blok vandt flertallet på 13 af Nyborg Byråds 25 mandater ved kommunalvalget den 19. november.

Kenneth Muhs bekræfter i en pressemeddelelse, at parterne skal mødes igen lørdag.

- Det er nu aftalt, at vi taler sammen igen i morgen lørdag og fortsætter de forhandlinger, der forhåbentligt kan føre til en bred konstituering.

- Der er nu en ny politisk situation i Nyborg, hvor jeg kan konstatere, at der er et flertal, der peger på mig som borgmester. Den situation tager vi naturligvis bestik af. Det skylder vi vores vælgere, skriver Nyborgs måske kommende borgmester.

Jan Reimer Christiansen forklarer sit kontroversielle partiskifte med, at han altid har brændt for at drive politik for landdistrikterne.

- Det er vigtigt for mig, at jeg er med til at skabe forandring. Det føler jeg ikke, jeg har kunnet eller vil få mulighed for som medlem af Socialdemokraterne, skriver Jan Reimer Christiansen i en pressemeddelelse.

Det konstituerende møde i Nyborg finder sted mandag den 2. december.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere