DF og S: Helveg har gjort det rigtige

Det er et klogt træk af Rasmus Helveg at træde ud af GGGI's bestyrelse, mener både DF og S

Foto: Per Folkver
Foto: Per Folkver

Klimaordføreren for Socialdemokratiet og udviklingsordføreren for Dansk Folkeparti er enige om i hvert fald én ting:

Den nye udviklingsminister, Rasmus Helveg Petersen (R), gør rigtigt i at træde ud af bestyrelsen for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

- Den foregående periode har med al tydelighed vist, at der skal ryddes op. Og det er en god idé at sætte en mand ind, som har mere tid end en minister til at følge tingene meget tæt, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, klimaordfører for Socialdemokratiet.

Hun henviser til, at Rasmus Helveg Petersen vil indsætte en dansk embedsmand i GGGI's bestyrelse i ministerens sted.

Pernille Rosenkrantz-Theil mener ikke, at det tyder på, at regeringen nu vil nedprioritere Danmarks engagement i klimaorganisationen.

- Jeg mener modsat, at det er en opprioritering af at få ryddet op, fordi det er åbenlyst, at en embedsmand har mere tid end en minister til at gøre arbejdet, siger hun.

Udviklingsordfører for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby mener derimod, at man helt burde trække sig ud af klimaorganisationen.

- Man kan ikke komme udenom, at det er en fornuftig beslutning af Rasmus Helveg at træde ud, siger Hans Kristian Skibby.

Han synes, at Danmark helt burde forlade "det der etablissement" - og jo før jo bedre, siger han.

Danmark bør ikke forlænge den danske donation, og dermed kan man lige så godt træde helt ud af bestyrelsen, mener udviklingsordføreren.

- Det virker som en nedprioritering, og det er det bestemt også, det tvivler jeg sådan set ikke på. Og det er måske også et tegn på, at man ikke ønsker at forlænge det danske bidrag, siger Hans Kristian Skibby.

Skibby tror i øvrigt, at Rasmus Helveg Petersen træder ud af bestyrelsen for ikke at blive "fedtet ind i GGGI-sagerne på nogen måde".

- Det kunne for en ny minister være meget uklogt at involvere sig i en ngo-organisation som den her, hvor der er så meget rod og slendrian, som der er, siger han.

Rasmus Helveg Petersen overtog posten som udviklingsminister, da partifællen Christian Friis Bach i sidste uge trak sig, fordi han som bestyrelsesmedlem i GGGI havde været med til at godkende rejsereglerne, som gav Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, mulighed for at flyve på første klasse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere