S: Valg af KL-formand siger intet om regeringen

Selvom De Radikale giver Venstre formandsposten for KL, så får det ingen konsekvenser for regeringen, mener S

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, havde gerne set formandsposten for Kommunernes Landsforening, KL, forblive hos Socialdemokraterne.

Men De Radikale har den afgørende stemme, og De Radikales borgmester i København, Anna Mee Allerslev, valgte opsigtvækkende at pege på en Venstremand.

Til gengæld har De Radikale fået en rundhåndet betaling af Venstre i form af udvalgsposter i KL.

Dermed bryder den radikale borgmester tilsyneladende med samarbejdet mellem De Radikale og Socialdemokraterne, som på Christiansborg sidder i regering sammen.

Magnus Heunicke afviser dog, at de to ting hænger sammen:

- Socialdemokraterne er det største kommunale parti i Danmark, og jeg havde selvfølgelig håbet, at vi kunne fortsætte med at have formandsposten i KL.

- Men det er kommunalpolitik, og vi har kommunalt selvstyre. Derfor er det ikke noget, som vi har haft indflydelse på eller været med til at forhandle, siger Magnus Heunicke.

Han mener, at det nu bliver interessant at se, om den kommende KL-formand fra Venstre vil "forfægte Lars Løkkes nulvækst og brugerbetaling". I givet fald vil det gå imod regeringens politik om, at der fortsat skal være plads til en beskeden vækst i det offentlige forbrug.

Spørgsmål: Ser du noget signal i, at De Radikale peger på en Venstre-mand frem for på jer?

- Nej, jeg kan godt se, at det ville være en historie, hvis det havde noget at gøre med Christiansborg-politik, men det er kommunalpolitik. Jeg har stor respekt for det kommunale selvstyre, hvor man har gennemført en forhandling, og det respekterer vi.

Spørgsmål: Så det er ikke et tegn på, at S-R-SF-regeringen er på vej væk ved det næste valg?

- Nej, ærlig talt. Det har ikke noget med vores arbejde på Christiansborg at gøre. Det er kommunalpolitik, og det er noget helt anderledes end forhandlingerne her på Christiansborg, siger Magnus Heunicke.

De Radikales leder, Margrethe Vestager, ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til Anna Mee Allerslev.

Allerslev selv fastslår, at det var et bundet mandat fra De Radikales bagland, at hun skulle gå efter mest mulig indflydelse, og det har man fået ved at pege på Venstre, mener hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer