Thorning undlader at udtrykke tillid til PET-chef

Thorning vil afvente redegørelse for ledelsesproblemerne i PET og lade sin justitsminister håndtere sagen

PET-chefen, Jakob Scharf, har formentlig spidset ører, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag efter Folketingets spørgetime blev konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt hun har tillid til manden i spidsen for Politiets Efterretningstjeneste.

Selvom statsministeren blev spurgt flere gange, ville hun ikke direkte udtrykke tillid til Jakob Scharf, der beskyldes for dårlig ledelse, ulovlig kig i Pia Kjærsgaards kalender og for dyre rejser for PET's penge.

Anklagerne - der blandt andet kommer fra PET's personale - er ifølge Dansk Folkeparti så alvorlige, at Jakob Scharf bør gå af, så der kan skabes ro om efterretningstjenesten.

På spørgsmålet om, hvorvidt statsministeren har tillid til sin PET-chef, siger hun:

- Der kommer en redegørelse, og den venter vi på. Det kan godt være, nogle tænker, at man bare skal tage revolveren og have en holdning til det. Jeg synes, det mest ordentlige er, at man venter på redegørelsen, siger Thorning og tilføjer:

- Jeg har fuld tillid til, at justitsministeren tager hånd om den her situation.

Med svaret undgår Helle Thorning-Schmidt behændigt at stille sig bag PET-chefen, hvis det skulle ende med en fyring.

Sagen ligger dermed fortsat på justitsminister Morten Bødskovs (S) bord, og han må nu træffe beslutningen om Jakob Scharfs skæbne.

Morten Bødskov har for to uger siden bedt Scharf om at afgive en redegørelse om sagen og samtidig udtrykt tillid til PET-chefen.

Redegørelsen er endnu ikke offentliggjort, og det er medvirkende til, at Dansk Folkeparti også kræver Bødskovs afgangs som minister.

Ifølge fem tillidsmænd i PET har Jakob Scharf ulovligt kigget i Pia Kjærsgaards kalender i et forsøg på at sikre, at retsudvalget skulle besøge Christiania på et tidspunkt, hvor Pia Kjærsgaard ville være forhindret i at deltage for at spare penge på PET-vagter.

Jakob Scharf har på sin side afvist, at han "skulle have tiltvunget sig adgang til oplysninger eller have misbrugt oplysninger til uvedkommende formål".

0 kommentarer
Vis kommentarer