Thorning tøver i PET-sagen

Thorning ville ikke svare på, om hun havde tillid til PET-chefen Jakob Scharf, men derimod ville hun vente på justitsministerens redegørelse

Helle Thorning Schmidt ville ikke fortælle, om hun stoler på PET-chefen Jakob Scharf. (Foto: Jonas Olufson)
Helle Thorning Schmidt ville ikke fortælle, om hun stoler på PET-chefen Jakob Scharf. (Foto: Jonas Olufson)

Statsministeren nægter at gå ind i debatten omkring den omdiskuterede PET-chef, Jakob Scharf.

- Jeg afventer i øjeblikket en redegørelse, og jeg har fuld tillid til at justistiministeren gennemfører den, og jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vi ikke går ind og blander os i den redegørelse, sagde Helle Thorning Schmidt kort efter dagens spørgetime til Ekstra Bladet.

Justitsminister Morten Bødskov er i øjeblikket i gang med en redegørelse ud fra en række spørgsmål, der er stillet af Folketingets retsordførere. Men selvom Bødskov har lovet en redegørelse omkring balladen i Politiets efterretningstjeneste, så har han for længe siden overskredet Folketingets svarfrist på fire uger. Det er dog ikke noget, der går Helle Thorning på.

Se også: Bødskov vil have PET-redegørelse

- Jeg har fuld tillid til, at vi får den redegørelse, også tager vi stilling derefter, fortalte hun.

600 politifolk har nægtet, at samarbejde med PET's topledelse, hvilket gør samarbejdskrisen til en historisk en i efterretningstjenestens historie. Indtil videre har samarbejdsskandalen allerede kostet en topchef jobbet, og Jakob Scharf hænger i en tyng tråd, da flere politikere ønsker hans afgang.

Se også: PET-chef nægter ulovlig spionage

Statsministeren har tilsyneladende heller ikke den store tillid til PET-chefen, hun nægtede i hvert fald at svare på spørgsmålet.

- Helle Thorning har du tillid til Jakob Scharf?

- Det er ikke mit område, jeg har tillid til min justitsminister får lavedet den redegørelse. Jeg har fuld tillid til min justitsminister tager hånd om de sager, der måtte være.

- Hvorfor svare du ikke på spørgsmålet, det er jo nemt for dig bare at svare ja eller nej, om du har tillid til Jakob Scharf?

- Jeg ville ikke svare på det, da det er en redegørelse på vej. Jeg synes, det er det mest ordenlige i sådan en situation, at man venter på den redegørelse, som justitsministeren kommer med, sagde hun bestemt.

Se også: Oppositionen vil riste Bødskov i Scharf-sag

Det er endnu uvist, hvor justitsminister Morten Bødskov endelig kommer med sin redegørelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer