Skipper: Jeg forstår Scharf

Enhedslistens retsordfører kan sagtens forstå PET-chefens beslutning om at træde tilbage

For ganske kort tid siden trådte den skandaleramte PET-Chef, Jakob Scharf, tilbage, efter flere uger med dårlige sager i PET.

Og beslutningen om at træde tilbage, kan enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, godt forstå.

- Det er en beslutning, som er truffet på baggrund af en række meget, meget dårlige sager. På den baggrund kan jeg godt forstå den. Hvis det er sandt, at Jakob Scharf har været en del af dette, kan jeg godt forstå, at han træder tilbage, siger hun til Ekstra Bladet.

Der har været en del røre om Jakob Scharf og PET de sidste par måneder, efter at Ekstra Bladet har afsløret flere sager om utilfredse medarbejdere.

Se også: Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

- Mener du, at Jakob Scharfs person har stået i vejen for PET’s arbejde på det seneste?

- Det er jeg ikke kompetent til at udtale mig om. Men jeg kan konstatere, at samarbejdsproblemerne mellem ledelsen og de ansatte i PET har været alvorlige.

Også SF's retsordfører, Karina Lorentzen, bakker op om PET-chefens beslutning.

- Jeg respekterer hans beslutning om at træde tilbage, og jeg anerkender også i den forbindelse alle de resultater, han har leveret. Blandt andet synes jeg, at han skal have ros for, at Danmark er sluppet godt igennem nogle år med voldsomme terrortrusler. Men altså, når jeg har leveret rosen må jeg også sige, at alle de pressehistorier har været helt uholdbare for PET, og det duer ikke.

Se også: Thorning tøver i PET-sagen

Lorentzen mener, at der med Shcarfs tilbagetrædelse kan komme mere ro på PET.

- Det er Jakobs egen beslutning at træde tilbage, og Jakob vil ikke stå i vejen for at PET kan komme videre. Jeg synes, at det er vigtigt, at der nu kommer noget ro på, så PET kan koncentrere sig om at udføre de meget vigtige opgaver, de har. Nu er der en mulighed for at komme videre og få løst de problemer der er, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer