Bødskov: Negativ fokus har skadet PET’s omdømme

Justitsministeren udtaler, at den seneste tids massive negative fokus har skadet PET’s omdømme

Morten Bødskov fortalte kort før Jakob Scharfs afgang, at han havde fuld tillid til PET-chefen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Morten Bødskov fortalte kort før Jakob Scharfs afgang, at han havde fuld tillid til PET-chefen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, har tirsdag meddelt, at forlader PET med udgangen af året.

Ekstra Bladet vil gerne selv have stillet en række spørgsmål til Morten Bødskov. Men meldingen fra justitsministeriet er indtil videre, at det ikke er muligt tirsdag.

Se også: Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

Morten Bødskov har dog udsendt en pressemeddelelse, hvor han giver udtryk for, at han godt kan forstå PET-chefens afgang:

- Jakob Scharf har været chef for PET i næsten syv år, hvor han blandt andet har haft ansvaret for at sikre Danmark mod terrortrusler. Jeg har været meget tryg ved at bo i det land, hvor Jakob Scharf har været efterretningschef.

Se også: Thorning tøver i PET-sagen

- Omvendt er syv år lang tid i et ualmindeligt krævende og vigtigt job, der uafbrudt har alle dele af pressens opmærksomhed, og det er klart, at den seneste tids massive negative fokus har skadet PET’s omdømme, udtaler justitsministeren og uddyber:

- Jeg lægger derfor også vægt på, at Jakob Scharf vurderer, at det rigtigste vil være, at han overlader det til en ny chef for PET at gennemføre de ændringer og forandringer, som fortsat er nødvendige.

Se også: Thorning undlader at udtrykke tillid til PET-chef

0 kommentarer
Vis kommentarer