Det siger politikerne om Scharfs tilbagetrædelse

Flere af Folketingets retsordfører forstår godt PET-chefens tilbagetrædelse

Jakob Scarf træder tilbage fra sin stilling, som han har haft siden 2007. (Foto: Jens Dresling)
Jakob Scarf træder tilbage fra sin stilling, som han har haft siden 2007. (Foto: Jens Dresling)

Efter flere måneder med dårlige sager har chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, valgt at fratræde sin stilling i slutningen af året.

Se også: Bødskov: Negativ fokus har skadet PET’s omdømme

Se her, hvad partiernes retsordførere siger om Scharfs tilbagetrædelse:

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper:
- Det er en beslutning, som er truffet på baggrund af en række meget, meget dårlige sager. På den baggrund kan jeg godt forstå den. Hvis det er sandt, at Jakob Scharf har været en del af dette, kan jeg godt forstå, at han træder tilbage.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og restaurantbesøg, der er faktureret forkert, har fået tilliden til PET-cheferne til at smuldre. (Polfoto) Tæt på Her er Scharfs mange møgsager

SFs retsordfører, Karina Lorentzen:
- Jeg respekterer hans beslutning om at træde tilbage, og jeg anerkender også i den forbindelse alle de resultater, han har leveret. Blandt andet synes jeg, at han skal have ros for, at Danmark er sluppet godt igennem nogle år med voldsomme terrortrusler. Men altså, når jeg har leveret rosen må jeg også sige, at alle de pressehistorier har været helt uholdbare for PET, og det duer ikke.

Se også: Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen:
- Jeg har stor respekt for hans beslutning. Jeg er glad for, at PET nu kan passe sit arbejde, og at man ikke skal læse om PET gennem beskyldninger mod hans person. Der er ingen tvivl om, at han har været udsat for et utroligt stort pres. Der har været beskyldninger, som har været mere eller mindre dokumenterede. Der er ingen tvivl om, at det har store personlige konsekvenser for en offentlig ansat, der er udsat for så stort et pres.

Det Radikale Ventres retsordfører, Jeppe Mikkelsen:
- Det er hans frivillige beslutning, og jeg har fået at vide, at det ikke er redegørelsen, der har gjort, at han er trådt tilbage, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning. Jeg glæder mig selvfølgelig til at læse redegørelsen, og så håber jeg meget på, at vi kan få samarbejdet mellem PET’s ledelse og medarbejderne tilbage på rette spor så hurtigt som muligt. Det er meget vigtigt for Danmark, at vi har en effektiv efterretningstjeneste, og de sidste ugers storm har ikke gavnet deres arbejde, det er helt klart.

Se også: 'Der var ingen vej tilbage for Scharf'

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke:
- Jeg tror, at det er meget klogt. Tingene var spidset til, og der var ligesom ikke rigtig nogen udvej på de generelle problemer og de konkrete ting, der har været stillet spørgsmål til. Det er derfor ligegyldigt, om det er rigtig eller forkert fordi, når det først er spidset til, så er det ham, der er chefen for PET. Og når han er en del af problemet og ikke kan løse det, så må han trække sig.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen:
- Det er ikke en decideret uklog beslutning, han har truffet. Det har været et langt forløb flere måneder, hvor de menige medarbejdere ikke har haft tillid til PETs ledelse. Der har heller ikke været umiddelbar udsigt til at løse konflikten, derfor er det ligesom med et fodboldhold, at man ikke kan udskifte hele holdet men træneren. Det er også den kloge beslutning, som Jakob Scharf er kommet frem til, som chef for PET.

Se også: PET-chef Jakob Scharf træder tilbage

0 kommentarer
Vis kommentarer