Im-lov træder først i kraft til april

Selvom lovændringen blev vedtaget med rekordfart, så træder Im-loven først i kraft om fire måneder

Lille Im fik sat dagsordenen med sin udvisning, og hun kan nu vende tilbage til Danmark. (Foto: Privat)
Lille Im fik sat dagsordenen med sin udvisning, og hun kan nu vende tilbage til Danmark. (Foto: Privat)

Der var ellers splid mellem udlændingeordførerne, da det kom frem, at den lille 7-årige pige Im i november skulle udvises sammen med sin thailandske mor, efter hendes danske stedfar var død af kræft.

- Der er simpelthen urimelig mange eksempler på, at børn, der reelt er danske, sendes ud af landet. Og det er ikke kun i sager, hvor ægtefællen dør. Vi ser det igen og igen. Det er bare ikke alle, der finder vej til tv-skærmene og vores hjerter, sagde Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet, da Im-sagen rullede.

Men en rekordaftale om en lovændring kom på plads mellem justitsminister Morten Bødskov (S) og samtlige andre partier, minus DF, så en ægtefælles død ikke længere skal kunne føre til udvisning.

Se også: Ambassade vil hjælpe Im hurtigt hjemSe også: Nu skal Im-loven hastebehandles

Men det lovforslag , som justitsministeren i dag præsenterer, træder først i kraft til april 2014. Og det undrer Venstres udlændigeordfører, Inger Støjberg sig over.

- Jeg finder det mærkeligt, at der lægges op til, at det først skal træde i kraft 1. april, så det vil jeg spørge ind til, siger hun til Politiken.

Justitsministeren Morten Bødskov står dog allerede klar med et svar til Inger Støjberg. Bødskov er parat til at hastebehandle lovforslaget og lave en kort høringsfrist, hvis resten af partierne er indforstået med det.

Se også: Klassekammerater sender julepynt til Im

- Når justitsministeren er indforstået med, at der skal en hastebehandling til, så er det mærkeligt at trække det i langdrag med ikraftrædelsen efterfølgende, siger hun.

Bødskov er onsdag morgen ved at præsentere lovforslaget for partiernes udlændingeordfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer