Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

Justitsministeren sagde for ganske kort tid siden, at han havde fuld tillid til den skandaleramte PET-chef. Scharf har dog nu sagt op

Tidligere i dag ville Helle Thorning-Schmidt ikke svare på, om hun havde tillid til PET-chefen Jakob Scharf, men justitsministeren Morten Bødskov bakkede sin mand op omkring klokken 16.40 tirsdag eftermiddag.

- Ja, det kan da forhåbenligt ikke komme som nogen overraskelse, at jeg som justitsminister selvfølgelig altid har tillid til den siddende chef for politiets efterretningstjeneste, så selvfølgelig har jeg det, sagde Morten Bødskov, da han kom ud fra Folketingssalen.

Men for ganske kort tid siden offentliggjorde Politiets Efterretningstjeneste, at deres øverste chef, Jakob Scharf har trådt tilbage.

- Jeg har i dag meddelt Justitsministeriet, at jeg ønsker at forlade stillingen som chef for PET ved årets udgang. Beslutningen er truffet efter grundig overvejelse og i lyset af de udfordringer, som PET står over for lige nu", skrev Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og restaurantbesøg, der er faktureret forkert, har fået tilliden til PET-cheferne til at smuldre. (Polfoto) Tæt på Her er Scharfs mange møgsager

Ekstra Bladet har den seneste periode afsløret en række skandaler, som Jakob Scharf har været indvolveret i. Blandet andet at 600 politifolk har nægtet at arbejde sammen med ham og PET's øvrige topledelse.

Justitsministeren er i øjeblikket i gang med en redegørelse efter en række politikere havde stillet spørgsmål til Scharfs rolle i PET.

Derfor spurgte Ekstra Bladet selvfølgelig indtil, hvornår det kunne forventes at Retsudvalget kan forvente en redegørelse fra justitsministeren:

- Den er på vej.

Kan du sætte nogen dato på, hvornår den kommer?

- Der arbejdes med den.

Men er det inden for en uge eller to uger?

- Kan du have det godt.

0 kommentarer
Vis kommentarer