Bødskov om PET-sag: Jeg har levet op til mit ansvar som minister

Justitsministeren afviser, at han har været vidende om PET's planer om at kigge i Pia Kjærsgaards kalender

Efter at Jakob Scharf har trukket sig som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET,) er søgelyset rettet mod justitsminister Morten Bødskov (S).

Justitsministeren afviser dog, at han har været vidende om, at PET havde planer om at kigge i Pia Kjærsgaards (DF) kalender for at forhindre hende i at deltage i et besøg på Christiania. Dermed frasiger han sig også et politisk ansvar for sagen,

- Jeg har ikke været orienteret om de konkrete scenarier, som Politiets Efterretningstjeneste har arbejdet med i forbindelse med planlægningen af retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

- Da jeg får redegørelsen, så meddeler jeg med det samme PET, at det ikke er scenarier, man skal arbejde med, med mindre man har orienteret det pågældende folketingsmedlem. Det er det, jeg har sat i værk, og jeg mener, at det er det ansvar, jeg har for Politiets Efterretningstjeneste, siger Bødskov til Ritzau.

Spørgsmål: Kan du fortsætte som justitsminister?

- Det mener jeg bestemt godt, jeg kan. For jeg har ikke været vidende om de konkrete scenarier, som PET arbejdede med i forbindelse med planlægningen af retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

Spørgsmål: Selvom en række partier vil kalde dig i samråd og er stærkt kritiske over din rolle, så tror du ikke, der kommer noget ud af det, der kan kompromittere dig?

- Jeg har som sagt ikke været vidende om de her konkrete scenarier. Jeg tager de samråd, der måtte komme, og jeg svarer på de spørgsmål, der måtte stilles. Det giver sig selv. Det er min opgave som justitsminister.

Selvom Jakob Scharf ifølge justitsministeren har truffet "den rigtige beslutning" ved at trække sig, fordi hans person står i vejen for den videre udvikling af PET, så får den afgående PET-chef rosende ord med på vejen.

- Vi har alle sammen kunnet sove trygt om natten med Jakob Scharf i spidsen for Politiets Efterretnings. Han har stået i spidsen for moderniseringen af en efterretningstjeneste, som nu betyder, at vi har en efterretningstjeneste, der ligger i den absolutte top i verden. Det kan vi alle sammen være stolte over og trygge ved, siger Bødskov.

0 kommentarer
Vis kommentarer